Hlavní obsah

Vánoční šance pro lidi bez domova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé bez domova, kteří prodávají časopis Nový prostor, letos před Vánoci nabízejí svým čtenářům a příznivcům krom časopisu i knihu. Jde o druhý výběr fejetonů Jana Sterna nazvaný Česko je hezko. Prodejci knihu začali nabízet 1. listopadu. Jsou jejím výhradním distributorem, jinde než u nich ji sehnat nelze. Celá polovina ceny knihy jim přitom zůstane, stejně jako tomu je u prodeje časopisu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kniha obsahuje sedmdesát fejetonů. Jde o výběr ze zhruba dvou set, které Jan Stern v Novém prostoru publikoval od roku 2008. Navazuje na úspěšný první díl, který prodejci časopisu nabízeli již loni, a který se jmenoval Démonologie všedního života.

„Loni v létě jsme vytiskli 3000 výtisků. Nebyli jsme si zcela jisti, zda projekt uspěje, ale byli jsme příjemně překvapeni. Do konce roku se náklad rozprodal. Letos jsme vydali dotisk 700 kusů, a i ten se již prodal. Proto přišel nápad na druhý díl,” upozorňuje ředitelka společnosti Nový prostor Dagmar Kocmánková s tím, že pro prodejce časopisu je distribuce knihy vítaným přilepšením.

„Z každého prodaného výtisku mají stovku a za to už je třeba oběd,” dodává.

Foto: Nový prostor

Druhá kniha je trochu jiná než první. „Má tentokrát i hlavní téma – český národ. Zkoumám jeho mentalitu, zvláštnosti, fetiše. Ale řekl bych, že vcelku vlídně. Při sestavování knihy jsem si uvědomil, že jsem v podstatě vlastenec. Že to, co na Češích jiným často vadí, mám vlastně rád. Třeba jejich věčnou naštvanost a nespokojenost,” vysvětluje Jan Stern.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám