Hlavní obsah

Tipy na restaurace, kde vás obslouží i na Štědrý den

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si chcete dopřát štědrovečerní menu a netrápit se s jeho přípravou doma v kuchyni, pak pro vás máme hned několik tipů od největšího gastronomického průvodce v České republice RESTU. V těchto restauracích si budete moci dopřát jak tradiční vánoční pokrmy, tak méně tradiční menu obsahující například šneky, dančí hřbet či kaštanovou polévku.

Foto: Profimedia.cz

Vánoce lze strávit i bez stresu z přípravy vánočního menu.

Článek

1. Malostranská beseda

Přímo v srdci pražské Malé Strany, na Malostranském náměstí, leží restaurace s českou kuchyní a vynikajícím plzeňským pivem. Malostranská beseda nabízí na štědrodenní odpoledne šneky, jako předkrm marinovaného lososa a dále tradiční rybí polévku, filet z kapra nebo kachnu. Cena hlavního jídla s polévkou a předkrmem je cca 500 Kč.

2. Chorvatský mlýn

Restauraci vonící Jadranem najdete v pražském Šáreckém údolí a užijete si v ní nejen skvělé jídlo, ale také dobré víno. Pokud chcete letos na svátky zažít něco odlišného od české klasiky, zkuste právě Chorvatský mlýn, který se zaměřuje na (jak už napovídá název) středomořskou kuchyni. Navíc, tradici nijak neporušíte, protože na jídelním lístku bude především velký výběr ryb.

3. Ginger & Fred

Rozzářenou Prahu budete moci na Štědrý večer sledovat z nejvyšších dvou pater Tančícího domu. Ginger & Fred nabízí kromě skvostného výhledu nadmíru dobré jídlo a také excelentní rozlévané víno. Na Štědrý večer si zde pro své hosty připravili šestichodové menu, ve kterém vás např. nadchne Bisque z humra s kořenovou zeleninou a citrónovými těstovinami, nebo Bleu des Causses s fíkovou marmeládou a ořechy. A nezapomíná se ani na víno. Menu pro jednu osobu stojí 2490 Kč a vinné párování 1150 Kč.

4. Luka Lu

Oblíbený podnik na pražském malostranském Újezdu Luka Lu vás potěší balkánskými specialitami a idylickou středomořskou atmosférou, díky které zapomenete, že za dveřmi panuje zima.

Vánoční menu se zde ponese v dalmátském duchu, mezi hlavními jídly si můžete vybrat mezi pražmou královskou na grilu nebo telecí roládou plněnou sýrem a špenátem. Eventuální cena menu s aperitivem je kolem 500 Kč.

5. Konírna

Cenami ověnčený šéfkuchař Martin Slezák je tahákem Konírny i mimo svátky a vy si ho můžete v centru Prahy, kousek od Karlova mostu, užít i o Vánocích. V kuchyni Konírny převažují tradiční české recepty a v tomto duchu se nese i sváteční nabídka jídel.

Osm hodin pečený vepřový bok na česneku a tymiánu, nebo hovězí loupané plece s bramborovými šiškami. Krom toho se i v Konírně dočkáte zapečených šneků.

6. Zlatá Praha

Nejen českou, ale i zahraniční kuchyni si můžete užít v luxusní pražské restauraci, která má místo na vrcholu hotelu InterContinental v Pařížské ulici, odkud je působivý pohled na město.

Kromě toho, že Zlatá Praha nabízí vánoční take-away, kdy si vybrané sváteční menu můžete odnést s sebou domů, si můžete oslavu Štědrého večera užít i v krásných prostorách restaurace. Na výběr je mezi českým a mezinárodním menu, čtyři chody stojí na osobu 1800 Kč.

7. Argument

Restaurace Argument s volným, otevřeným interiérem a příjemnou domácí atmosférou se zaměřuje na mezinárodní kuchyni, a to především na přípravu masa a čerstvých ryb na lávovém grilu. Proto byste rozhodně neměli na Štědrý den opovrhnout jejich steaky, které jsou prostě neuvěřitelně dobré. Do této restaurace v pražských Dejvicích se pak budete chtít vracet nejen o svátcích.

8. La Bottega Tusarova

Pokud nemáte rádi komplikovanou obsluhu a o svátcích si chcete dopřát svěží, příjemné prostředí i kuchyni, tak rozhodně přijďte do již páté pobočky italského bistra La Bottega. Holešovická La Bottega pro vás má připraveny vánoční italské speciality. Cena jednoho menu je 795 Kč.

9. Le Grand v Brně

Brněnská restaurace Le Grand se zimní zahrádkou uprostřed centra města leží jen kousek od vlakového nádraží a rozmazluje své hosty českou i mezinárodní kuchyní. Letos si na svátky její kuchaři připravili tradiční české sváteční menu v ceně 650 Kč, ve kterém si budete moci vybrat mezi smaženým kapřím filetem, nebo např. pečenou dančí kýtou.

10. Forhaus v Brně

Dobře jíst, často se smát a dlouho žít, to je motto brněnského Forhausu, pro které ho musíte vzít za slovo a rozhodně ho navštívit o těchto svátcích. Forhaus má svěží, čistý interiér a najdete ho v samém centru Brna, pod Šilingrovým náměstím.

Letošní sváteční menu, dotýkající se jak české, tak i mezinárodní kuchyně, si můžete vychutnat spolu se selekcí vín za 1750 Kč na osobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám