Hlavní obsah

Největší živý betlém ve středních Čechách mají Modré dveře

Největším živým betlémem ve Středočeském kraji se může pyšnit terapeutické centrum Modré dveře v Kostelci nad Černými lesy. Součástí expozice jsou i živá zvířátka, která zde mohou děti obdivovat až do 6. ledna. Malí i velcí si na místě mohou prohlédnout také výstavu betlémů, která zahrnuje 44 krásných historických kousků.

Foto: archív centra Modré dveře

Betlém se živými zvířaty

Článek

Modré dveře pomáhají osobám s duševním onemocněním, lidem v aktuální krizi s psychickými obtížemi nebo mentálně postiženým. Pomoc terapeutického centra může vyhledat kdokoli, kdo potřebuje službu klinického psychologa nebo psychoterapii.

Terapeutické centrum zároveň nabízí řadu aktivit pro volný čas dětí a odpočinek pro dospělé, včetně originální kavárny.

Foto: archív centra Modré dveře

Hned první den shlédlo výstavu betlémů na 500 návštěvníků.

„Atmosféru kolem Vánoc běžně vnímáme jako nejkrásnější čas v roce. Pro řadu lidí jde však o psychicky náročné období a Modré dveře se i díky řadě partnerů snaží podávat pomocnou ruku všem, kdo to potřebují, a to nejen v adventním čase,“ říká ředitelka Terapeutického centra Modré dveře Kateřina Siveková.

Modré dveře jsou dlouhodobým projektem manželů Kateřiny a Viliama Sivekových, kteří byli v minulosti za svůj charitativní projekt několikrát oceněni. Například loni převzali na Pražském hradě Národní cenu kvality ČR pro „Terapeutické centrum Modré dveře“ v Kostelci nad Černými lesy.

Foto: archív centra Modré dveře

Terapeutické centrum Modré dveře

Projekt je možné podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS MODREDVERE na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč. Na konto Modrých dveří putuje 28,50 Kč. Více informací na www.darcovskasms.cz nebo na http://www.darujspravne.cz/modredvere.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak dětem zpříjemnit Vánoce v nemocnici

Již čtvrtým rokem se postupně mění dětská poliklinika Fakultní nemocnice v Praze Motole. Pod štětcem výtvarníka Libora Škrlíka vznikají originální...

Jak rozzářit oči dětem z dětských domovů

Není nic krásnějšího, než rozzářené dětské oči u vánočního stromečku. Není nic příjemnějšího, než pocit, že jsme někomu udělali radost. To všechno se může...

Výběr článků

Načítám