Hlavní obsah

Ruské jednotky pronikly do Charkova, část byla zničena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruským jednotkám se v neděli podařilo proniknout do ukrajinského Charkova. Informoval o tom poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko. Minimálně část jednotek byla zničena obránci města.

Foto: Vyacheslav Madiyevskyy, Reuters

Věž zničeného ruského tanku u Charkova. V noci u města probíhaly tvrdé boje.

Článek

Ve městě se podle ukrajinských zdrojů odehrávají pouliční boje. Lidé byli vyzváni, aby zůstali v krytech a informovali o pohybech ruských jednotek.

Video, které Heraščenko ráno zveřejnil, ukazuje několik lehkých vojenských vozů následovaných nákladními automobily, které se pohybují po jedné z ulic.

Foto: Blacksky, Reuters

Satelitní snímek předměstí Charkova

Regionální guvernér Oleh Sinegubov na Twitteru uvedl, že ukrajinské síly v Charkově bojují proti ruským vojákům.

„Lehká vojenská vozidla ruského nepřítele pronikla do Charkova, včetně centra města,“ uvedl Sinegubov. „Ukrajinské ozbrojené síly nepřítele ničí. Žádáme civilisty, aby nevycházeli ven,“ doplnil.

Na sociálních sítích se začínají objevovat videa a fotografie ukazující ruské invazní jednotky v ulicích města. Další videa ukazují zničenou techniku.  Jde vesměs o lehké obrněné automobily předsunutých jednotek.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch plynovodu v CharkověVideo: Twitter @KyivIndependent

Rusové v noci vyhodili v Charkově do vzduchu plynovod a u města se sváděly těžké boje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám