Hlavní obsah

Zemřel režisér Bob Rafelson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Zemřel Bob Rafelson, režisér filmu Pošťák vždy zvoní dvakrát. Bylo mu 89 let. O jeho úmrtí informoval Micky Dolenz, zpěvák skupiny The Monkees, kterou Rafelson pomohl vytvořit.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Bob Rafelson na snímku z roku 1981

Článek

Rafelson se do filmového světa poprvé výrazně zapsal v roce 1969 jako producent dnes již kultovního snímku Bezstarostná jízda. O rok později produkoval a režíroval Malé životní etudy, za tento snímek byl nominován na Oscara.

Mezi filmovou klasiku se zařadila také filmová adaptace detektivního románu Jamese M. Caina Pošťák vždy zvoní dvakrát. Rafelson jako režisér a producent do ní obsadil svého oblíbeného herce Jacka Nicholsona, se kterým spolupracoval už ve svém prvním produkčním a režijním počinu, filmu Hlava, stejně jako v Bezstarostné jízdě a Malých životních etudách.

V 60. letech 20. století se pak režijně podílel na stejnojmenném seriálu točícím se kolem této čtyřčlenné kapely vytvořené podle The Beatles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám