Hlavní obsah

Záchranáři museli ošetřit dva muže, jeden spadl ze schodů, druhý ze stromu

Právo, plk
Ostrava

Ze schodů a stromu spadli dva muži v noci z pátku na sobotu na severu Moravy a ve Slezsku. Jeden si při pádu poranil hlavu, druhý páteř. Oba skončili v péči lékařů Fakultní nemocnice Ostrava (FNO).

Foto: ZZS Praha

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři nejprve vyjížděli ve 22.30 hodin do Horního Těrlicka na Karvinsku, kde spadl ze schodů devětapadesátiletý muž.

„Byl nalezen ve sklepě rodinného domu s poruchou vědomí, zasahující lékařka zjistila vážné poranění v oblasti hlavy. Muži bylo nutno zajistit dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci, posádka rovněž zahájila podávání léků,“ popsal nehodu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl a dodal, že pacient byl přepraven na urgentní příjem FNO.

Přibližně o necelé dvě hodiny později, po půlnoci, spadl v Ostravě čtyřiadvacetiletý muž ze stromu z výšky asi čtyř metrů. „Přivodil si vážné zranění, při prvotním vyšetření u něj bylo zjištěno poranění v oblasti páteře, zasahující lékařka nevyloučila ani další zranění,“ sdělil mluvčí s tím, že mladý muž byl předán do péče lékařů traumatologického centra FNO.

Reklama

Výběr článků

Načítám