Hlavní obsah

V areálu bývalých Leteckých závodů v Kunovicích vzplála průmyslová hala

– Uherské Hradiště
Novinky, Aleš Fuksa

Vážný požár likvidovali ve čtvrtek odpoledne hasiči v areálu bývalých Leteckých závodů v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Krátce po půl čtvrté dostali na operační středisko oznámení, že se jedna z průmyslových hal vznítila.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

K požáru vyjelo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. „V areálu Aircraft Industries hoří hala o rozměru deset krát deset metrů. Hasiči zasahují v ochranných prostředcích a v dýchacích přístrojích,“ informoval kolem sedmnácté hodiny mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Požár byl viditelný na několik kilometrů, a to především kvůli kouřovému mraku, který se táhl nízko nad areálem směrem ke Kostelanům na Slovácku. Z místa nemají hasiči dosud hlášené žádné zranění. „Nebyl zatím potvrzen ani únik toxických látek do ovzduší,“ dodal Žemlička.

Letecká puma na Uherskohradišťsku: Policie evakuovala stovky lidí

Krimi

Požár se hasičům podařilo lokalizovat během první půlhodiny. Na místě je policie i vyšetřovatel hasičů.

Za posledních třicet dnů jde již o druhý vážnější zásah záchranářů v areálu Aircraft Industries. V prvním případě byl 17. října spojený s celkovou evakuací bývalých Leteckých závodů, a to kvůli nálezu letecké pumy při výkopových pracích. Podnik muselo okamžitě opustit zhruba 1300 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám