Hlavní obsah

Soud potvrdil vysoké tresty za vraždu Němce v Karlových Varech

Novinky, ČTK, Petr Nový
PRAHA

Výjimečné tresty za loňskou vraždu německého občana v Karlových Varech potvrdil v úterý Vrchní soud v Praze. Manželé Karbanovi stráví ve vězení shodně 17,5 roku, jen o rok a půl méně bude za mřížemi Miroslav Kozmér. Úterní rozsudek je pravomocný.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Eskorta přivádí trojici obžalovaných k soudu.

Článek

Trojice zabila cizince kvůli penězům. Osmadvacetiletá Michaela Karbanová ho znala z erotického klubu a pozvala ho k sobě domů. Její o rok mladší manžel Filip spolu se svým známým, pětadvacetiletým Miroslavem Kozmérem, na Němce zaútočili, zřejmě ho mučili a nakonec zavraždili.

Jeho tělo pak rozřezali, zabalili do potravinářské fólie a igelitových pytlů a zakopali u Krásna na Sokolovsku. Z jeho platební karty vybrali přes 40 000 korun, pokusili se také prodat cizincovo auto v hodnotě 390 000 korun.

Žena obviněná z rozčtvrcení muže u soudu zkolabovala. Zdroj: Prima TV

Karbanová již od počátku věděla, že muži Němce zabijí. Podle znalců s nimi dokonce manipulovala. Bývalého štábního rotmistra Kozméra si spolu se svým manželem najala jako ochranku.

Nižší trest než manželé dostal Kozmér proto, že pomáhal s objasněním trestného činu a policisty přivedl na místo, kde bylo zakopané tělo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám