Hlavní obsah

Motýle a Jdi do řepky: Demonstranti se kreativně zdobili na téma Babišových výroků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na demonstraci proti vládě Andreje Babiše na pražské Letné přijeli v neděli lidé mnohdy s transparenty a různě vyzdobení. Kreativně se inspirovali nedávnými výroky premiéra o motýlech, řepce, nebo směrem k vládě připomněli, že krást se nemá.

Živě: Demonstrace na LetnéVideo: Novinky.cz/ ČTK

 
Článek

Fotografové z médií a zpravodajských agentur zachytili například ženu s kloboukem s imitací čapího hnízda odkazující k trestnímu stíhání Babiše kvůli dotačnímu projektu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Demonstrace na Letné

Další žena ozdobila svůj slaměný klobouk motýlem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Demonstrace na Letné

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Na pražské hlavní nádraží přicestovali účastníci demonstrace na Letné

„Já nic, to včelky!“, bylo napsáno na jednom z transparentů.

Na Hlavní nádraží zase přijeli lidé s plánem dorazit na Letnou a cedulí „Pane premiére, to je naše země, ne vaše firma!“.

Naproti Letné sledují dění obyvatelé bytových domů, kteří vyvěsili rovněž řadu transparentům, například s nápisem „Jdi do řepky!“.

Demonstranti přijeli na Letnou také s transparenty s nápisy „Babiš, to je známá firma" a „Krást se nemá, to už ví každý předškolák".

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Demonstrace na Letné

Demonstrace na Letné by mohla být největší od roku 1989. Organizátoři ze spolku Milion chvilek očekávají účast 200 000 až 350 000 lidí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Lidé čekají na odjezd autobusu z Ústí nad Labem do Prahy na demonstraci na Letné

Reklama

Výběr článků

Načítám