Hlavní obsah

Babiš proslavil Lysou nad Labem. Jeho motýlí hláška baví internet

Problém premiéra Andreje Babiše (ANO) formulovat korektně a gramaticky správně myšlenky zavdal již v minulosti k řadě vtipů. Pozornosti tak nemohl ujít ani nedávný výrok „My chceme znovu motýle”, který předseda vlády pronesl na výroční schůzi Česko-německé obchodní a průmyslové komory.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

Babiš do oblasti lepidopterologie (nauka o motýlech; pozn. aut.) zabrousil pod dojmem předchozí návštěvy výstavy v polabském městečku.

Byznysmenům sdělil, že v Čechách máme „rádi přírodu”, chceme sázet miliony listnatých stromů, „máme obrovský program na vodu” a „kůrovec nám žere lesy”.

„My chceme znovu motýle. A ty včely mají rádi tu řepku, můžou si novináři kecat, co chtějí. Mají, je to pravda. Jsem byl v Lysé nad Labem na výstavě,” uzavřel exposé o přírodě, které dokumentuje jeho potýkání se s českým jazykem a pravidly jeho používání.

Premiér a jeho PR tým se následně rozhodli využít „motýle” a jejich popularitu sami a na Babišově facebooku se tak objevil odlehčený příspěvek s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (ANO) o vypouštění housenek jednoho z kriticky ohrožených druhů motýla do přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám