Hlavní obsah

Při pádu školy v Lagosu zahynulo nejméně deset dětí, další uvěznily trosky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lagos
Aktualizováno

Nejméně deset dětí zemřelo, když se v Lagosu na jihovýchodním pobřeží Nigérie ve středu zřítila třípatrová budova, v níž se nacházela i škola, uvedla stanice BBC. Ve škole bylo celkem sto dětí. Z trosek se zatím podařilo zachránit 59 přeživších. Oficiální bilance zatím zveřejněna nebyla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z trosek zřícené budovy v Nigérii vytáhli záchranáři chlapceVideo: Reuters

 
Článek

„Panuje přesvědčení, že mnoho lidí včetně dětí je uvězněno v budově,” řekl mluvčí Národní agentury pro zvládání krizových situací (NEMA) Ibrahim Farinloye. Dodal, že dům spadl v deset hodin ráno (v Lagosu je stejný čas jako ve střední Evropě - pozn. red.).

Část ze zachráněných dětí byla spolu se zraněnými převezena do nemocnice, kam přišly desítky zoufalých rodičů. Ti otvírají dveře každé sanitky, jestli právě v ní není jejich potomek.

Škola byla v posledním patře domu ve čtvrti Ita Faji na ostrově Lagos. Proč se zřítila, zatím není jasné. Místní obyvatel Mohammed Muftau, který pád budovy viděl, řekl BBC, že na ní byly už dlouho vidět praskliny a že se objevily stížnosti na její stav.

Vzhledem k tomu, že v Nigérii se nedohlíží důsledně na dodržování stavebních předpisů a používají se nekvalitní materiály, není tam pád staveb něčím výjimečným.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

V Lagosu se zřítila třípatrová budova, kde se nacházela také škola.

V roce 2016 zemřelo nejméně 160 věřících, na které se zřítila střecha nedostavěného kostela. Tragédie se stala ve městě Uyo ve státě Akwa Ibom na jihu země.

Reklama

Výběr článků

Načítám