Hlavní obsah

Zidane brání Figa: Jedeme v tom všichni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po vyřazení Realu Madrid v semifinále Ligy mistrů panuje ve Španělsku smutek. Hvězdnou pěchotu Vincente del Bosqueho přehrál podceňovaný Juventus, ale fotbalisté i kouč 'bílého baletu' přijali konec své pouti se ctí. Jen brazilský štírek Roberto Carlos žehral na nepřízeň štěstěny. "S trochou štěstí bychom se z postupu radovali my," poznamenal.

Foto: zámek Berchtold
Článek

"Teď všichni přemýšlíme, v čem jsme chybovali. Ale to dvojutkání bylo tak vyrovnané, že rozhodovalo opravdu velmi málo. Už to nevrátíme," chmuřil se neúnavný obránce.

Zinedine Zidane, který se vrátil do důvěrně známých míst stadiónu Delle Alpi, zaznamenal jediný gól Realu v odvetě. "Teď už nám nezbývá, než se zaměřit pouze na domácí soutěž," poznamenal smutně. "Juventus byl lepší, hlavně v první půli. Po obrátce jsme se herně zlepšili, ale nestačilo to. Chtěl bych ještě dodat, že rozhodně nelze házet vinu za náš neúspěch na Figa. Luisova zahozená penalta by nás nemrzela, kdybychom sehráli zápas lépe jako tým. Je to tedy vina nás všech," zastal se francouzský středopolař na stránkách španělského tisku důrazně svého spoluhráče.

Trenér Del Bosque vyzval své svěřence, aby neklopili hlavy. "Není proč, stále patříme na vrchol světové kopané. Dnes se to nepovedlo, přijdou jiné příležitosti," hlásil optimisticky, ačkoli neúspěch v Lize mistrů a možný výbuch v domácí lize mohou notně rozkývat jeho křeslo. "Juventusu nezbývá, než pogratulovat. Byl lepší ve využívání šancí a měl Nedvěda," ocenil španělský trenér kapitána české reprezentace.

Reklama

Související témata:

Související články

Real vykročil do finále Ligy mistrů

Fotbalisté Realu Madrid učinili další krok k obhajobě titulu v Lize mistrů, když v úvodním semifinále zdolali na vlastním stadionu Juventus Turín 2:1. O branky...

Výběr článků

Načítám