Hlavní obsah

Tampa v nekonečném zápase vybojovala postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Tři prodloužení museli v neděli nařídit rozhodčí v zápase NHL mezi domácím Washingtonem a Tampou Bay, která přijela s náskokem v sérii 3:2. Vyrovnaný zápas skončil po 60 minutách nerozhodně 1:1 a následovala dvě dvacetiminutová prodloužení, která však nedala rozuzlení. Až ve 105. minutě trápení štastně pro Tampu ukončil trefou Martin St. Louis.

Foto: Martina Žáčková

Vizovický jarmark řemesel vyniká starosvětskou atmosférou, kterou umocňuje i stylové oblečení prodejců

Článek

Tampa vyhrála sérii 4:2 a vůbec poprvé v klubové historii postoupila do druhého kola, kde na ni čekají dáblové z New Jersey. Šťastný střelec se stal teprve druhým hráčem od roku 1991, který dal v jedné sérii tři vítězné góly za sebou.

U poslední trefy mu asistoval Václav Prospal, ale finální nahrávku vyslal Vincent Lecavalier. "Krásně mi to nahrál zpoza branky. Zkusil jsem to dát nahoru, protože Kölzig chodí hodně do rozkleků a vyšlo to," popsal vítězný okamžik nejmenší hráč série. Gól padl při oslabení Washingtonu, domácí totiž předtím chybně střídali a příliš velký počet hráčů na ledě rozhodčí potrestal.

Capitals nedokázali pokrýt nebo se střelecky vyrovnat elitní trojici Lecavalier, Prospal, St. Louis, která ve čtyřech posledních zápasech vstřelila 10 gólů z jedenácti. Cassidy proti nim v posledním zápase nasazoval útok Zubrus, Lang, Jágr, ale ani ten se neprosadil. "V průběhu série udělali změny a ty jim vyšly. Hráli opravdu skvěle," uznal Jaromír Jagr, který kvůli zvýšené péči Pavla Kubiny v posledních čtyřech zápasech ani jednou neskóroval.

Vancouver vs. St. Louis rozhodne 7. zápas

Ve druhém nedělním zápase si Vancouver výhrou 4:3 v St. Louis vynutil rozhodující sedmý zápas. Nezvyklou gólovou nadílku ve vyřazovací části soutěže způsobila produktivita týmů při přesilových hrách - padlo v nich pět branek.

V dresu Bluesmanů se poprvé v play off objevil Petr Čajánek, který od začátku série nehrál kvůli zranění v obličeji. Debut ve Stanley Cupu se mu ale příliš nevydařil. Čajánek sice odehrál solidních 13 minut, ale byl u jednoho z inkasovaných gólu. St. Louis umožnili Vancouveru třígólový náskok a v závěrečném finiši jej už nestačili stáhnout. Sedmý zápas se na západním pobřeží Kanady odehraje v úterý a vítěz se ve druhém kole střetne s vítězem souboje Minnesota - Colorado.

Statistika nedělních zápasů:
Východní konference:
Washington - Tampa 1:2 ve 3. prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:0, 0:1)
Branky: 38. Bondra - 56. Andreychuk, 105. St. Louis (Prospal). Střely na branku: 61:46. Diváci: 15.269. Výsledky předešlých zápasů: 3:0, 6:3, 3:4 v prodl., 1:3, 1:2. Konečný stav série: 2:4.
Západní konference:
St. Louis - Vancouver 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
Branky: 11. a 51. Weight, 47. Boguniecki - 4. Näslund, 15. Öhlund, 29. H. Sedin, 37. Jovanovski. Střely na branku: 32:26. Diváci: 19.522. Výsledky předešlých zápasů: 6:1, 1:2, 3:1, 4:1, 3:5. Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám