Hlavní obsah

Sparta hostí na Letné mistra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Magnetem 19. kola I. fotbalové Gambrinus ligy bude sobotní duel v tabulce druhé Sparty s úřadujícím mistrem z Liberce. V minulém ročníku Slovan na Letné Spartu pokořil dvěma góly Kolouška. Jak tomu bude letos?

Foto: Jana Bečková
Článek

"Určitě to je nepříjemný zásah do sestavy, ale musíme se s tím vyrovnat. V obraně se objeví Flachbart, ve středové řadě chci využít Sionka," konstatoval před důležitým utkáním s obhájcem titulu kouč Sparty Jiří Kotrba. O nějaké speciální variantě neuvažuje.

"To ani nemá smysl, protože všichni se dokonale známe. Samozřejmě víme, kde je síla Liberce, ale nikdo nedostane osobně na starost konkrétního hráče. Po vlastní ztrátě míče si však budeme víc hledět Kolouška. Není třeba hovořit o tom, co pro nás tento zápas znamená. Musíme vyhrát, jinak bychom boj o titul nemuseli mít ve svých rukou. Tohle si však hráči plně uvědomují," dodal trenér Sparty.

Koloušek opět v hlavní roli?

Jeden z libereckých trenérů Josef Csaplár si nepřipouští větší nervozitu, byť i v kabině úřadujícího mistra si hráči uvědomují, o jak atraktivní utkání jde.

"Cítím to na hráčích v pozitivním slova smyslu, což je dobré. Do konce sezóny zbývá ještě jedenáct kol a ani výsledek z Letné nemusí být pro boj o titul ještě rozhodující. Uspět proti Spartě můžeme tím, že eliminujeme její očekávaný tlak, a prosadíme se svým aktivním herním stylem," uvedl Csaplár.

Spoléhat bude hlavně na tvořivého záložníka Kolouška, který v předešlém ročníku zařídil třemi góly obě vítězství Liberce nad Spartou. "Hezky se na to vzpomíná, jenže teď jsme o rok dál. Věřím ale, že jsme schopni Spartu znovu potrápit a bodovat," poznamenal Václav Koloušek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám