Hlavní obsah

Šmehlík trofej při oslavách neměl, možná končí s hokejem

Novinky, Igor Bruzl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dres se znakem města a pamětní knihu si z pátečního přijetí u ostravského primátora Aleše Zedníka odnesl hokejový obránce New Jersey Richard Šmehlík. Na oplátku mu chtěl ukázat Stanleyův pohár, ale ten v pátek odpoledne ještě v rukou neměl.

Foto: Lucie Zikmundová

Mělnická porodnice letos očekává rekord, narodí se tam přes tisíc dětí.

Článek

Dočká se až v sobotu ráno, setkání na radnici i večerní oslava na Stodolní ulici však nešly přesunout "Mrzí mne to, ale já žádnou chybu neudělal," bezmocně pokrčil rameny 32letý zlatý medailista z Nagana.

"Po půlnoci má Stanley cup vyzvednout v Košicích auto a snad jej strážci konečně dopraví v pořádku, abych cennou trofej mohl v sobotu v devět ráno ukázat ostravským fanouškům, kteří ještě nikdy neměli šanci jej naživo vidět," líčil Šmehlík.

"Když nemůže Stanleyův pohár k primátorovi, musí on za ním. Tu možnost si rozhodně nenechám ujít a na trofej se zajedu podívat. Richardův úspěch pro mne symbolizuje, že Ostrava je hokejové město," pronesl Zedník.

Rozhodování mezi Ostravou a Buffalem

Šmehlík však dlouho váhal, zda jediný den, kdy má každý z hokejistů pohár jen pro sebe, nestráví v Buffalu. "Žiju tam deset let, a tak mě známí vehementně přesvědčovali, ať do Ostravy neletím. Nakonec jsem dorazil, i když bez rodiny, která se se Stanley cupem vyfotila hned po finále," prohlásil Šmehlík.

"Vyhrát ho ale příště, musel bych už fakt do Buffala," dodal s úsměvem. Doma se už cítí být za oceánem: "Zapustili jsme tam kořeny. Doma se ženou sice mluvíme česky, ale děti nám už odpovídají anglicky. Navíc tam mám i psí hotel, v úterý se vracím domů."

Budoucnost zatím nevyřešena

Šmehlík sice nepředpokládá, že by ještě někdy hrál v Ostravě hokej, reprezentaci, za níž nastoupil na třech olympiádách i několika mistrovstvích světa, také považuje za uzavřenou kapitolu, ale nevyloučil možnost, že by se do rodného města vypravil jako divák na MS 2004.

"Uvidíme. Jsem teď volným hráčem a když by nepřišla žádná nabídka, mohlo by se stát, že s hokejem skončím. Pak by určitě přicházelo v úvahu, že bych se na šampionát přijel podívat," naznačil Šmehlík možný konec kariéry.

Reklama

Související témata:

Související články

Stanley cup se zpožděním v Košicích

S jednodenním zpožděním oproti původním předpokladům dorazil hokejový grál Stanley cup do Košic, kde se s ním pochlubil Jiří Bicek. Obránce New Jersey Devils...

Výběr článků

Načítám