Hlavní obsah

Pohárová ostuda spustila bouřku nad Letnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident fotbalové Sparty Vlastimil Košťál se pustil do tvrdé kritiky mužstva za ostudnou porážku s Českými Budějovicemi v Poháru ČMFS. Ráno přispěchal do letenské kabiny a před hráči a realizačním týmem označil zápas za blamáž a výkon nedůstojný Sparty.

Článek

Své hodnocení zopakoval i v poledním on-line rozhovoru na internetových stránkách klubu.

Košťál prý byl v kabině pořádně tvrdý a hráčům důrazně naznačil, že odpovídající výkon musí podávat ve všech zápasech, a ne pouze v lize či v evropských pohárech. "Včerejší nedůstojné vystoupení Sparty byla blamáž, kterou jsem tvrdě zkritizoval v kabině. Byli v ní nejen hráči, ale i realizační tým," řekl o své ranní cestě mezi hráče.

Za jediné pozitivum označil, že mužstvo teď má o to větší chuť dokázat v sobotním derby se Slavií, že si rudý dres zaslouží. Maximální snahu a motivaci přislíbil sparťanskému prezidentovi kapitán Karel Poborský, který za hráče v kabině promluvil.

Hráči slibují zlepšení

Košťál navíc naznačil, že v létě mohou někteří fotbalisté dát Letné vale. "Každý hráč si takovýmto vystoupením spoluurčuje svoji kariéru. A takovýto výkon bez ducha a nasazení, jaký předvedli, je naprosto nedůstojný. Očekával jsem, že ti, kteří sedí na lavičce, nebo jsou v béčku, ukáží minimálně srdce. Ale to se nestalo a stojí za zvážení, zda mají místo ve Spartě," odpověděl na jeden z dotazů Košťál.

Současně však dodal, že od něho nelze čekat unáhlená rozhodnutí. Vyjadřovat se nechtěl ani k pozici trenéra Jiřího Kotrby. "Jeho práci budeme hodnotit po skončení ligy, zatím vedeme o čtyři body," řekl Košťál a dodal, že funkci letenského trenéra neohrozí ani případný neúspěch v sobotním derby se Slavií.

Reklama

Související témata:

Související články

Historická sparťanská blamáž

Nikdy v historii fotbalové Sparty neudělali hráči na Letné takovou ostudu jako ti, kteří ve středu vybouchli v poháru s náhradníky z Budějovic....

Výběr článků

Načítám