Hlavní obsah

Nový mclaren neprošel testem FIA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stáj formule 1 McLaren při vývoji nového vozu s označením MP4/18 opět čelí dalším problémům. Monopost totiž neprošel povinným nárazovým testem ve zkušebně Mezinárodní automobilové federace (FIA). Ostré testy vozu přitom provázejí nehody. Po Kimi Räikkönenovi nový monopopst zcela zdemoloval i Alexander Wurz.

Foto: Archív pořadatele

Bílá čtvrť roku 1927 - čistá funkcionalistiká architektura

Článek

Dokud monopost všemi testy neprojde, nemůže být nasazen do závodů. Stáj Rona Dennise tak určitě nestihne připravit nový vůz pro Velkou cenu Evropy, kde původně premiéru plánovala. O nepovedené zkoušce informoval server f1.racing-live.com s odvoláním na německý deník Die Welt.

Německý list navíc cituje anonymní zdroj z FIA, který popsal problémy nového mclarenu jako velmi vážné, jejichž vyřešení si vyžádá měsíce. Podle zástupce Mercedesu, který stáji McLaren dodává motory, Norberta Hauga ovšem není důvod k panice.

Premiéra snad v Silverstonu

"Neznám stáj, jejíž vůz by prošel napoprvé všemi testy," řekl Haug v reakci na článek v deníku. "A nevím o tom, že bychom měli s novým monopostem nějaké závažnější problémy. Věřím, že v nejbližší době všemi zkouškami úspěšně projdeme a nový vůz nasadíme v nejbližší době," dodal Haug.

Vedení Mercedesu původně chtělo představit MP4/18 na konci června při Velké ceně Evropy na Nürburgringu i proto, že automobilka na okruhu pravidelně testuje. Před Velkou cenou Kanady ale sám Haug oznámil, že křest ohněm si nový vůz odbyde nejdřív na Velké ceně Británie v Silverstonu 20. července.

Wurz vyvázl bez zranění

Rakušan Wurz v úterý při testech ve španělském Jerezu ztratil ve vysoké rychlosti nad automobilem kontrolu, vyletěl z trati a narazil do ochranné bariéry z pneumatik. "Daří se mu prima," potvrdil dnes Haug. Wurz dokonce po havárii nemusel ani do nemocnice a spokojil se s prohlídkou v lékařském centru v Jerezu.

Podle zatím dostupných informací nezavinila Wurzovu nehodu mechanická porucha. "Byla to jezdecká chyba. Byli bychom první, kdo by v případě vady materiálu zakázal další jízdy," řekl Haug.

Reklama

Související témata:

Související články

Wurz poprvé testoval nový McLaren

Stáj formule 1 McLaren na francouzském okruhu Le Castellet poprvé otestovala nový monopost s označením MP4-18. "Všechno proběhlo bez problémů," komentoval...

Výběr článků

Načítám