Hlavní obsah

Lakers ztratili zápas s Minnesotou v prodloužení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers nedokázali v úvodním kole play off NBA proti Minnesotě využít výhody domácího prostředí, prohráli 110:114 po prodloužení a v sérii prohrávají 1:2. K vítězství Lakers nepomohlo ani třicet bodů Kobeho Bryanta a osmadvacet Shaquilla O'Neala. Nejlepší střelec hostů Kevin Garnett zaznamenal bodů třiatřicet.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Nejlepší střelec Minnesoty Kevin Garnett zaznamenal bodů třiatřicet. Hned na začátku prodloužení se však vyfauloval a rozhodující okamžiky sledoval pouze z lavičky. "Bylo těžké, když jsem nemohl spoluhráčům pomoci. Snažil jsem se je povzbuzovat alespoň z lavičky, byl jsem taková roztleskávačka bez sukně a třásní," usmál se Garnett.

Jeho absence však podle trenéra Lakers Phila Jacksona paradoxně pomohla Minnesotě k vítězství. "Po Garnettově odchodu jsme na chvíli ztratili koncentraci. Hostům se pak podařilo doskočit několik míčů a navíc měli i nezbytné štěstí," řekl kouč mistrovského týmu z Los Angeles.

Západní konference
Los Angeles Lakers - Minnesota 110:114 po prodl. (stav série 1:2).

Venku uspěli také Nets

Na hřišti soupeře ve čtvrtek uspěli také basketbalisté New Jersey, kteří v Milwaukee vyhráli 103:101. Hlavní postavou dramatického závěru byl Rodney Rogers z New Jersey, který pět vteřin před koncem utkání neproměnil ani jeden ze dvou trestných hodů, ale vzápětí úspěšnou střelou z pole zajistil hostům vítězství.

"Stalo se to strašně rychle. Viděl jsem, že můj spoluhráč Kenyon Martin zasáhl míč, který pak směřoval do autu. Tak jsem se ho zmocnil a vystřelil jsem. Hned jsem viděl, že to padne do koše," popsal klíčový okamžik Rogers.

Pacers nedobyli Boston

Před domácím publikem jako jediný vyhrál Boston, když porazil Indianu vysoko 101:83. Hosté doplatili na tragickou střelbu. "Nemyslel jsem si, že bychom mohli střílet takhle špatně. Často se hráči dostávali do dobrých pozic, ze kterých však nedokázali trefit koš," postěžoval si trenér Indiany Isiah Thomas.

Naopak kouč Bostonu Jim O'Brien po čtvrtečním výkonu věří, že jeho tým dokáže v sérii s Indianou získat další dvě vítězství potřebná k postupu do druhého kola. "Dnes jsme hráli výborně na obou stranách hřiště a po celý průběh zápasu. Pokud to takto bude pokračovat, musíme celek jako je Indiana vyřadit," řekl.

Východní konference
Boston - Indiana 101:83 (stav série 2:1)Milwaukee - New Jersey 101:103 (stav série 1:2)

Reklama

Související témata:

Související články

O víkendu startuje honba za titulem NBA

V sobotu odstartuje v basketbalové NBA honba za titulem. V předchozích třech letech kralovali Los Angeles Lakers, jenže letos se parta okolo Shaquilla O'Neala...

Výběr článků

Načítám