Hlavní obsah

Koukal finišoval v maratónu druhý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MALOJA

Lyžař Martin Koukal doběhl týden po svém triumfu na světovém šampionátu druhý v 35. ročníku Engadin maratonu na 42,2 km volnou technikou. Švýcarský závod byl poslední v sérii dálkových běhů Worldloppetu započítávaných do FIS Marathon Cupu, v němž obsadil druhou pozici Stanislav Řezáč.

Foto: Miloš Navrátil

Objevte krásu Skalky příští neděli na Jarním koncertě.

Článek

Ve finiši čtveřice běžců byl nejrychlejší domácí Mächler, který porazil Koukala o 1,2 s. Čerstvý mitr světa jel první dálkový běh v kariéře a závod s davem v zádech si užil. Engadinu se zúčastnilo celkem 11 262 běžců. Sedm kilometrů před cílem mu ale zpomalily lyže a ztrácel ve sjezdech. "To mě asi stálo výhru. Hodně jsem se nadřel, abych s vedoucí trojkou zůstal v kontaktu. Už jsem si myslel, že jsou stupně v háji, ale na stadionu byl led a já je dojel," líčil Koukal

Sérii vyhrál Nor J. Aukland a inkasoval 8000 eur. Řezáč si za druhé místo připsal 5000 eur. Specialista-klasik Engadin v polovině vzdal. "Jsem nastydlý a docházel mi dech, celkově jsem ale spokojený. Je to moje nejlepší sezona," radoval se.

Reklama

Výběr článků

Načítám