Hlavní obsah

Komentář Vladimíra Martince: Dvě řady Třince byly příliš málo

Novinky, Vladimír Martinec
PRAHA

"Extraliga dospěla do finální fáze a musím hned z kraje říci, že vše je, jak má být. Alespoň mám takový pocit, že spravedlnosti bylo učiněno zadost. O titul mistra ligy se utkají nejlepší dvě mužstva dlouhodobé části, o tom, že to tak je rozhodla především kompaktnost kádru na obou stranách," říká v komentáři pro Novinky.cz Vladimír Martinec.

Foto: Jiří Částka, www.FotoBanka.net

VIRTUALITA: Taneční show A-Stylu Liberec

Článek

Tenhle fakt byl patrný hlavně v sérii Pardubic s Třincem. Několikrát jsem to už říkal, ale ještě to klidně zopakuji. Třinec mohl na vyrovnané čtyři pětky Pardubic nasadit jen dvě úderné formace. Navíc řada se Zadinou a Králem se v semifinále také nedokázala prosadit jako v předešlých bojích.

A Marek, kterého jsem v posledním povídání chválil, se od té doby taky příliš neukázal. Východočeši tak nemuseli vymýšlet speciální taktiku, kterou řadu nasadit na soupeře, a mohli hrát v klidu. Vedle starých matadorů se prosazovali i mladí. Všimněte si, že vlastně každé utkání rozhodla jiná pětka!

Sparta spíš zklamáním

V souboji pražských S mě trochu zklamala Sparta. Měl jsem pocit, že bude konsolidovanější, lepší výkon jsem čekal třeba od Romana Šimíčka, který se předvedl ve velmi dobrém světle ve čtvrtfinále. Důvod vyřazení loňského mistra je ale vlastně totožný s druhou sérií. Slavia v semifinále nabídla vyrovnanější kádr, dokázala lépe využít chyb soupeře.

To byl mimo jiné rozhodující ukazatel, který obě série diametrálně odlišoval. Otevřenost a pohledný útočný hokej na straně Pardubic a Třince a defenzivní pojetí se snahou o využití momentálních chyb soupeře na straně Slavie a Sparty.

Exhibici útočníků neočekávám

Jsem zvědavý, jaký hokej se tedy nakonec bude ve finále hrát. Zřejmě něco mezi, ale doufám, že i defenzivněji pojatá hra hokejistů Slavie bude ovlivněna závěrečným bojem a že si diváci přijdou na své. Obecně bych ale neočekával útočné manévry jako v pardubicko-třineckém semifinále.

Série bude zřejmě vyrovnaná. Dravé mladí na jedné straně, reprezentované třeba útočnými řadami Jaroš - Kopecký - Dlouhý ve Slavii a pardubickou trojicí Kolář - Koukal - Průcha, se bude chtít určitě vytáhnout, na druhé straně bude potřeba zkušenosti hráčů typu Beránka a Supa či Lubiny a Blažka.

Škoda jen, že si finále nezahraje Michal Sýkora s Františkem Kučerou. Klíčoví hráči budou nesmírně chybět na obou stranách, navíc se zranili zrovna ve chvíli, kdy jejich týmy hrají o mety vpravdě historické... Je to ale bohužel věc, která ke sportu také patří a nikdo s tím nic nenadělá.

Kladno si postup stoprocentně zasloužilo

A ještě se musím v krátkosti vrátit i k baráži. Její výsledek asi nikoho nepřekvapil, Havířov i v poměru s prvoligovým Kladnem ukázal, že jeho extraligová anabáze byla spíš omyl. Jeho kádr nikdy nebyl na takové výši, aby nejvyšší soutěž zvládl, bylo to takové rozpůjčované mužstvo. Kladnu návrat mezi elitu moc přeji, bude jistě důstojnějším zástupcem, než jeho barážový soupeř.

Doufám jen, že nebudou mít problémy s penězi, potřebovali by doplnit tým. Vždyť i postup vybojovali také díky vydatné pomoci hráčů se střídavým startem a pokud budou chtít pomýšlet na umístění okolo 10. místa, musí určitě přivést ještě několik kvalitních hokejistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Pardubice slibují: méně vášní, více hokeje

Vítěze pátého duelu série Pardubic s Třincem bude dělit už jediný krok od finále. Východočeši proto chtějí v cestě za třetím bodem uplatnit výhodu domácího...

Sparta odvrátila konec pražské série

Hokejisté Sparty odvrátili na ledě Slavie v Edenu hrozbu vyřazení, a to si ještě dovolili luxus v podobě dvou nevyužitých přesilových her v pěti proti třem...

Blažek poslal Pardubice do finále

Na začátku páté minuty prodloužení pardubický centr Blažek převzal přihrávku Lubiny a prostřelil třineckého brankáře Lakosila, čímž vyřešil tajenku zápasu...

Výběr článků

Načítám