Hlavní obsah

Iráčané si s Vietnamem fotbal zahrají

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Navzdory válečnému konfliktu sehrají 5. dubna iráčtí fotbalisté plánované kvalifikační utkání na olympijské hry v roce 2004 s Vietnamem. Rozhodl o tom včera tamější fotbalový svaz. Zápas bude z bezpečnostních důvodů na základě dřívějšího rozhodnutí Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) přesunut do syrského Damašku.

Článek

FIFA se rozhodla utkání přesunout z Bagdádu už v úterý. Nechala však irácké straně možnost výběru, zda svou účast v kvalifikaci na čas odloží, zcela ukončí, nebo bude bez ohledu na vývoj mezinárodní situace pokračovat. Zatím vše nasvědčuje tomu, že Iráčané zvolili poslední možnost a v Sýrii určitě nastoupí. Nepodaří-li se jim to 5. dubna, mohou utkání podle FIFA odehrát o čtrnáct dní později ve Vietnamu.

Již na začátku března se v důsledku rostoucího napětí v oblasti rozhodla FIFA odložit šampionát fotbalových dvacítek, který se měl konat ve Spojených arabských emirátech v termínu 25. března - 16. dubna a jehož se měl zúčastnit i český výběr. "FIFA lituje, že musela přijmout takové rozhodnutí, ale musíme brát v úvahu svou odpovědnost za hráče, funkcionáře a další lidi včetně zástupců médií a diváků," uvedl předseda federace Sepp Blatter. Náhradní termín šampionátu bude vybrán podle vývoje situace v Perském zálivu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám