Hlavní obsah

Houston po jedenácti letech vyhrál v Orlandu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Basketbalisté Houstonu Rockets po více než jedenáctiletém čekání konečně dobyli Orlando, ve středečním zápase NBA porazili Magic 91:81. Velkou měrou k vítězství přispěl čínský nováček Jao Ming, který dal 23 bodů a pod koši doskočil jedenáct míčů.

Foto: Michaela Poláková

Prezidentský pár se světelskými dětmi.

Článek

Jao Ming zaznamenal sedmnáct bodů v první polovině, ve zbylých dvou čtvrtinách ho už Magic pečlivě střežili. "Díkybohu, že ho máme v týmu," chvalořečil Číňana spoluhráč Glen Rice, "je skvělý jak v ofenzívě, tak i v obraně."

Snoopy byl ještě štěnětem

K prvnímu vítězství od 22. prosince 1991 pomohl Houstonu 16 body i Steve Francis. "Když jsme tady vyhráli naposledy, byl Snoopy ještě štěnětem," žertoval v narážce na známého komiksového hrdinu trenér hostů Rudy Tomjanovich. My můžeme přidat: a Jao Mingovi bylo v té době teprve jedenáct. Včera ovšem patřil k výrazným postavám utkání, osmi body ve druhé čtvrtině pomohl Raketám k hernímu obratu a následnému trháku, v půli vedl Houston 49:39. "Když má (Jao Ming) den, je nezadržitelný," poznamenal po utkání nejlepší střelec Magic i celé NBA Tracy McGrady, který vstřelil 27 bodů.

"Nedařila se nám střelba," našel důvod třetího neúspěchu domácích v posledních čtyřech kláních McGrady. A měl pravdu, například Mike Miller trefil jen 3 ze sedmnácti střel. Klíčem k vítězství ovšem byla i práce pod košem, zatímco Rockets měli 52 úspěšných doskoků, basketbalisté Orlanda doskočili jen čtyřiatřicet míčů.

Barometr Jordan

Basketbalista Michael Jordan ani počtvrté neprohrál se svým bývalým týmem Chicagem Bulls, s nímž v devadesátých letech sbíral vavříny v NBA. Ve středu sice takřka čtyřicátníka sužovala nemoc, přesto v klíčové třetí čtvrtině vyburcoval spoluhráče a Washington vyhrál doma 101:98. "Michael je barometrem našeho týmu. Začal vlažně a v pomalém tempu hráli ostatní. Jenže ve třetí části vnesl do týmu jiskru a oživil celý manšaft," ocenil trenér Doug Collins. Washington vyhrál popáté za sebou a drží se na postupových místech do play off.

Jordan dal v zápase 14 bodů a proti Chicagu má stoprocentní bilanci, protože když v předchozí sezóně Washington jedinkrát prohrál, pro zranění chyběl. Tradiční nejlepší střelec Wizards Jerry Stackhouse neměl svůj den, ale zastoupil jej Christian Laettner a v životním zápase nasbíral 18 bodů a 11 doskoků.

Jacksonovo jubileum

Pozici nejlepšího týmu NBA potvrdil Dallas v Atlantě a jako opora se znovu ukázal Němec Dirk Nowitzki s třiceti body a čtrnácti doskoky. Přesnou ruku prokázal osmi trefami za sebou v úvodu poslední části. "Ve druhé půli jsme chytli správný rytmus a hráli basketbal jako z učebnice," řekl spokojeně Nowitzki.

V Salt Lake City se podařil husarský kousek Marku Jacksonovi. Při vítězství Utahu nad Phoenixem 99:93 dosáhl asistence s číslem deset tisíc, což se před ním povedlo jen dvěma hráčům. Primát drží jeho stále ještě aktivní spoluhráč John Stockton (15.434) a o 141 nahrávek více než Jackson má bývalá hvězda Lakers Earvin Magic Johnson.

Opět bez Welsche

Hráči Golden State podlehli Minnesotě 95:102, v sestavě Válečníků opět chyběl český reprezentant Jiří Welsch. Warriors se proti Timberwolves nedaří již delší doby, z posledních třinácti mačů vyhráli jen dva. "Moc nám to na Minnesotu nejde, ale je to vskutku dobrý tým. Vždyť mají hodně zkušeností z vyřazovacích bojů," hledal útěchu Jason Richardson, s 32 body nejlepší střelec Golden State.

Výsledky

Indiana - New York 89:87, Orlando - Houston 81:91, Philadelphia - Detroit 94:103 po prodl., Washington - Chicago 101:98, Atlanta - Dallas 99:117, Minnesota - Golden State 102:95, Denver - Miami 86:76, New Orleans - Boston 83:93, Utah - Phoenix 99:93, Seattle - San Antonio 95:106, Los Angeles Clippers - Memphis 103:95.

Reklama

Související témata:

Související články

Jordan pomohl Washingtonu porazit bývalý klub

Hrající legenda basketbalové NBA Michael Jordan ve čtvrtek znovu zavítala do arény Chicaga Bulls a dostalo se jí královského přijetí. Vyprodané hlediště...

Canisterapie pomáhá na Vítkovsku a Opavsku

Co je to vlastně canisterapie? Pochází ze slov: canis (pes) a terapie, takže vlastně jde o „psí terapii.“ U pejsků provádějících canisterapii je vyžadována...

Výběr článků

Načítám