Hlavní obsah

Hadamczik chce do Sparty Američany a Kanaďany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hokejová Sparta chce za rok hrát na Spengler Cupu v Davosu podstatně důstojnější roli než letos. I proto se její kormidelník Alois Hadamczik nechal slyšet, že chce maximálně využít propozic turnaje, jež mu umožňují vypůjčit si až pět posil. Po nových tvářích se nebude rozhlížet mezi domácími mantinely, ale sáhne po Američanech a Kanaďanech.

Foto: Miroslav Sova

Interiér prodejny s i gastronomickými produkty je díky dřevu i zvolené dekoraci velmi útulný.

Článek

"Nemůžeme se vymlouvat, že jsme dva zápasy hráli lépe a přesto jsme je prohráli. Utkání se hrají na góly, ne na umělecký dojem," dal Hadamczik najevo svou nespokojenost. Pokud prý Sparta dostane pozvánku i na příští turnaj, nebude to rozhodně brát jen jako zpestření přípravy na ligu. Spengler Cup totiž považuje za velmi prestižní záležitost a už dříve ho přirovnal k mistrovství světa.

O atmosféru se nebojí

Všichni soupeři podle jeho slov letos stoprocentně využili pravidla o půjčování posil, zatímco Sparta získala jen Jaroslava Hlinku. Hadamczik si ale nedělá iluze, že by mu extraligoví soupeři někoho půjčili, proto se chce podívat do zahraničí. "Z devadesáti procent by mělo jít o hráče, kteří znají evropské ligy, kteří vezmou turnaj se zodpovědností a zároveň budou chtít prezentovat své jméno. Upřednostňoval bych Kanaďany a Američany," řekl Hadamczik. Zámořští hokejisté podle něj vědí, že jde o jedinečnou možnost ukázat se na evropském poli. Posily by měly přinést Spartě větší důraz a nasazení. Že by to v týmu dělalo špatnou atmosféru, se trenér nebojí. "Hráči nejsou bábovky. Majitel může přivést kohokoli. Každý se má starat o svojí smlouvu, ne o to s kým hraje," prohlásil trenér.

I přes čtyři porážky a poslední místo na turnaji si Hadamczik myslí, že Sparta hrála na hranici svých současných možností. Její výkony podle trenéra poznamenalo to, že dvě velké opory - Kratěna a Broš - nebyly zcela fit. "Ukazuje se však, že technický hokej na krásu a spoustu přihrávek je neúčelný. Je třeba spojit důraz s kombinací a jednoduchostí," uzavřel trenér své hodnocení.

Reklama

Související témata:
Spengler Cup

Související články

Sparta začala turnaj porážkou

Potřetí za sebou vstoupili hokejisté pražské Sparty do Spenglerova poháru porážkou s domácím Davosem. Na brankáře Weibela vyslali padesát střel, ale gól mu dát...

Novinky Australian Open

Jak se vyvíjel úvodní grandslam sezony, co zajímavého přinesla klání v Melbourne Parku, jak rostly naděje a pohasínaly hvězdy. To vše, den po dni, přinášely...

Na Kuksu začíná festival barokního umění

Zhruba třicet produkcí nabídne začínající festival barokního divadla, opery a hudby Theatrum Kuks, který se uskuteční v obci Kuks a jejím okolí na Trutnovsku.

Výběr článků

Načítám