Hlavní obsah

Gluščevič: Byl to okamžitý nápad

Novinky, Viktor Nosek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SKOPJE

Strhující, krásný, plný napětí a ostrého balkánského temperamentu. Takový byl zápas Sparty ve Skopje, v němž nastoupila prvně s dresy v bílém provedení a červenými rukávy. Český mistr vedl o dvě branky, nebyl v nervydrásajícím závěru daleko od porážky, ale nakonec veze výhru, která mu dovoluje 26. srpna na Letné případně i prohrát 0:1, či 1:2.

Foto: zámek Berchtold
Článek

Momentem, o kterém se bude ještě dlouho diskutovat, byla ale obrovská 'kulišárna' Igora Gluščeviče ze 40. minuty. I jeho osm přátel z černohorské Budvy, kteří se na něj přišli podívat, muselo zírat. Stejně jako všichni ostatní na stadiónu. Letmým pohledem si prohlédl nezformovanou zeď a vystřelil. Všichni koukali, co se děje, a brankář Zekir míč pustil.

Dal rozhodčí pokyn ke hře, anebo ne? To nikdo neviděl. "Byl to okamžitý nápad. Vzal jsem si míč, viděl, že zeď nestojí a že je tam díra, tak jsem to zkusil. Na rozhodčího jsem vůbec nekoukal," vykládal devětadvacetiletý Černohorec.

Takovou věc málokdo pamatuje. "Já to zažil ovšem několikrát. Můžeme být šťastni, že jsme hráče s takovými zkušenostmi angažovali," mnul si ruce trenér Jiří Kotrba, který litoval, že nestihl po žluté kartě vystřídat Mirko Poledicu. Ten šel po druhém faulu zezadu ven a Vardar pak korunoval obrovský tlak vyrovnáním. Nakonec ho to však díky gólu Poborského tolik mrzet nemuselo.

Reklama

Související články

Skopje nesmíme podcenit, uvědomuje si Kotrba

Se zajímavými poznatky se vrátil ze Skopje trenér fotbalistů Sparty Jiří Kotrba. Vyřazení CSKA Moskva (1:2 a 1:1) s Jiřím Jarošíkem v sestavě si přál,...

Sparta si po roce další kolaps nepřipouští

Oproštěn od myšlenek na rok starý výbuch s Genkem dorazil tým fotbalistů Sparty do Makedonie. V kotli stadiónu Vardaru Skopje a před bláznivými fandy má český...

Výběr článků

Načítám