Hlavní obsah

Fotbalový debut rovnou v Lize mistrů

Novinky, Viktor Nosek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V devatenácti letech měl za sebou sedm ligových minut odehraných v 1. kole fotbalové ligy proti Viktorii Žižkov. A ve středu vyběhl Milan Zachariáš na Strahově na celé utkání s Leotarem Trebinje. Hned Liga mistrů, to je přece výjimečná premiéra v základní sestavě Slavie.

Foto: Jan Vodrážka

Na retro diskotéku s retro oblečením!

Článek

Nechyboval, byl spolehlivý. Trenér Miroslav Beránek může přemýšlet, zda ho náhodou nestavět do základní jedenáctky. Že by se třeba Radek Bejbl, který od něj po prvních minutách v lize jako týmový pokladník vybíral zápisné, mohl třást o místo v sestavě?

"Já v přípravě věřil, že budu alespoň v širším kádru. V obraně je hodně výborných fotbalistů. Se základní sestavou vůbec nepočítám," říká mladičký odchovanec Slavie, který zde začínal už v roce 1990. Poprvé v kariéře se na něj sesypali novináři, a tak byl trochu nesmělý.

O tom, že nastoupí, se dozvěděl den před odvetou, ale že by kráčel na trávník nějak 'vyklepaný', to zase ne. "Nervózní jsem byl naposledy na poradě před začátkem, při slavnostním nástupu to ze mě spadlo."

Jeho bratr Martin hraje ve Slavii za rezervu. A taky v obraně. "Bylo by fajn, kdybychom se jednou oba sešli v prvním mužstvu a byli jako dvojčata Doškové," zasní se Milan Zachariáš. Snad největší radost by z toho měla jejich maminka, která duel z Trebinje osobně sledovala z tribuny. "Máma je do toho šíleně zažraná. Daleko víc než táta," směje se.

Reklama

Související témata:

Související články

Slávisté mají z cesty první překážku

První soupeř z cesty do vysněné Ligy mistrů je odstraněn. Slavia po výhře na hřišti Leotaru Trebinje 2:1 zvítězila i v odvetě na Strahově, a to 2:0. Český...

Výběr článků

Načítám