Hlavní obsah

Enge ochutná domácí šampionát v rallye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Český automobilový jezdec Tomáš Enge se s výjimkou Rallye Příbram zúčastní všech zbývajících letošních závodů mistrovství České republiky v rallye. První český pilot ve formuli 1 pojede s navigátorem Petrem Grossem s vozem Ford Focus WRC v barvách týmu Tomáše Hrdinky Styllex Tuning Prosport.

Foto: Ondřej Kořínek

Kávovar, o jehož cenu se jednalo.

Článek

První závod Engeho čeká tento víkend v Českém Krumlově, dále se zúčastní Rallye Bohemia, Rallye Zlín a Horácké rallye. Podle Sportu by měl Enge v příštím roce absolvovat kompletní domácí mistrovství i některé závody MS s vozem Subaru Impreza WRC.

Enge má v letošním roce smlouvu s týmem MENX pro okruhový šampionát FIA GT, v němž se představí i příští týden v Brně. "Okruhy jsou stále mou prioritou," uvedl Enge, jenž je také členem stáje Veloqx Prodrive, za níž v červnu pojede slavný závod 24 hodin v Le Mans. "To jsou pro mne letošní vrcholy," prohlásil.

Získat zkušenosti a neudělat ostudu

Vstupem do domácí rallye bude mít Enge svůj kalendář velmi nabitý. "Věřím, že to zvládnu. K rallye přistoupím profesionálně, chci podávat stoprocentní výkony. Na stálý přestup však nepomýšlím," řekl jezdec, který letos startoval v Norsku při Mountain rallye a rovněž absolvoval Rallye Tatry.

Šestadvacetiletý liberecký rodák by chtěl získat co nejvíce zkušeností. "A neudělat si ostudu. Samozřejmě, každý jezdec chce vyhrávat, ale jsem realistou a při současné konkurenci v českém mistrovství to nebude pravděpodobné. Chtěl bych mít dobrý pocit ze svého výkonu a potěšit diváky," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám