Hlavní obsah

Duel hvězd: Málkova nula přišla včas

Novinky, Martin Kézr, Marek Burkert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Nešťastný zákrok v pátém finále, ani pět inkasovaných gólů v šestém nerozhodilo slávistického brankáře Romana Málka v rozhodujícím utkání sezóny. Vychytal druhou nulu v sérii a postavil základ slávistického triumfu.

Foto: Josef Zajíc

Zahájení výletu v Hornickém muzeu Landek Parku. Cíl hora Prašivá v Beskydech.

Článek

Pardubickou taktiku pocuchat mu nervy pražský gólman v první třetině ustál, byť se Východočeši objevili v jeho bezprostřední blízkosti hned několikrát. Říhovi svěřenci se snažili pálit z každé pozice, ale Málek si dvakrát poradil proti Petru Sýkorovi a překazil i sólo Koláře.

Slavia vycházela z obrany a v druhé části povolila Pardubickým pouze pět střel na branku a žádnou gólovou šanci. Obránci hráli důsledně, a když už Kadlec vyrobil chybu, vzápětí ji sám napravil a sklidil Málkovu pochvalu.

Svoboda držel domácí naděje

Adam Svoboda se v úvodu protáhl jen při střele Dlouhého, kterou dostal nad branku horním koncem hokejky a pak až za dlouhé minuty při dalekonosném pokusu Hejdy. Pak ale převzala otěže Slavia a třebaže se domácí gólman ještě vytáhl při průnicích Dudy a Hrušky, proti milimetrově přesné střele Supa šanci neměl.

Skvěle se oba adepti reprezentačního dresu na MS předvedli ve třetí části. Svoboda udržel naděje domácích na zvrat při gólovce Hrušky, Málek ovšem pohlídal vedení Pražanů, když fantasticky vymrštil lapačku do směru Lubinovy rány. I proto nakonec mohl radostí vyhazovat výstroj do vzduchu slávista.

Reklama

Související články

Slavia poprvé mistrem extraligy

Hokejisté Slavie dosáhli na historicky první titul vítězů extraligy. V rozhodujícím sedmém utkání finálové série vyhráli na ledě Pardubic 1:0 brankou Michala...

Z poháru se těší v Edenu

Slávisté se značnou dávkou sarkasmu den před sedmým zápasem vyslovovali přání slavit titul v nádherné pardubické hale, když předchozí dva pokusy ukončit finále...

Pardubice zalily slzy

Čestným kolečkem před báječným publikem zaháněli zklamání z finálové prohry domácí hokejisté Pardubic. "Udělali jsme co se dalo, jenže bez gólu se sedmý zápas...

Výběr článků

Načítám