Hlavní obsah

Dopita je údajně podezřelý z daňových úniků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Český hokejový útočník Jiří Dopita by mohl mít podle pátečního vydání deníku Blesk problémy s policií kvůli mnohamiliónovým daňovým únikům. Bývalý vsetínský kapitán nedávno opustil zámořský Edmonton a hledá si angažmá v evropských soutěžích. Bulvární list se odvolává na dva na sobě nezávislé nejmenované zdroje.

Foto: Kamil Kopecký

Projektový motiv

Článek

Odbor hospodářské kriminality z Ostravy by podle Blesku rád Dopitu předvolal k výslechu. Severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková však dnes ČTK sdělila, že z žádných dostupných evidencí nevyplývá, že by byl Jiří Dopita stíhán policií České republiky. "O operativním šetření služby kriminální policie a vyšetřování policie informace neposkytuje," doplnila Bednarčíková.

Pokud by se tyto informace potvrdily, čelil by český hokejista trestnímu stíhání a hrozilo by mu vězení. Hráčův agent Petr Svoboda byl překvapen. "Tak to slyším poprvé," reagoval. "Těžko k tomu mohu cokoliv říct. Už proto, že dosud jsem se Jirkovi, co se týče extraligy, o nic nestaral. Nic nevím," řekl Svoboda.

O trojnásobného mistra světa mají nyní údajně zájem kluby nejen ze švýcarské a německé ligy, ale rovněž z tuzemské extraligy. Hovoří se nejčastěji o pražské Spartě a Pardubicích, které už s Dopitou před jeho loňským odchodem do NHL o možné spolupráci jednaly. Po odchodu Jiřího Hudlera do ruské Kazaně není vyloučena ani možnost Dopitova návratu do Vsetína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám