Hlavní obsah

Dallas opět porazil Portland a je v semifinále konference

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu porazili v sedmém rozhodujícím utkání čtvrtfinálové série Západní konference NBA Portland 107:95 a po vítězství 4:3 na zápasy postoupili do dalšího kola. V semifinále se Dallas utká se Sacramentem, které ho vloni v play off vyřadilo. První zápas je na programu v úterý v noci v Texasu.

Foto: Jan Tykvart

Za měsíc září činila míra nezaměstnanosti v Plzeňském kraji 6,5%. Nejnižší nezaměstnanost vykazuje okres Plzeň - jih, nejvyšší Tachov.

Článek

Ve druhém nedělním utkání vybojoval postup ve Východní konferenci Detroit, který v sedmém duelu odvrátil hrozbu vyřazení a po třetím vítězství za sebou nad Orlandem prošel do semifinále. Nejvýše nasazený tým Východu narazí v dalším kole na Philadelphii.

Portlandu pokus o zvrat nevyšel

Hráčům Portlandu nevyšel pokus o zvrat série, v níž prohrávali už 0:3. Od senzačního postupu je přitom dělilo pouze pět minut. V závěru zápasu vedli 90:88 a byli jen krok od toho, aby jako první tým v historii otočili duel play off z 0:3 na 4:3, Dallas ale na poslední chvíli od potupného vyřazení zachránili Dirk Nowitzki, Steve Nash a Nick Van Exel.

"Nikomu se to ještě nestalo a předpokládal jsem, že nechceme být první," komentoval trenér Dallasu Don Nelson úsilí svých svěřenců v závěru utkání. Nowitzki, kterému se šesté utkání série vůbec nevydařilo, byl dnes s 31 body nejlepším střelcem domácích a navíc přidal 11 doskočených míčů. "Ještě se nám nechtělo na dovolenou," řekl německý hráč.

Západní konference
Dallas - Portland 107:95, konečný stav série 4:3

Detroit jistě za vítězstvím

Obrat v sérii se naopak vydařil Detroitu, který jako teprve sedmý tým v historii postoupil v play off, přestože už prohrával 1:3 na zápasy. "Přeskupili jsme síly a začali hrát s hrdostí a vášní," řekl Chauncey Billups. "Nikdo už nám nevěřil, ale jsme tady," dodal hráč, jenž k postupu prvního nasazeného týmu přispěl 37 body a zcela tak zastínil elitního střelce Orlanda Tracyho McGradyho.

Hráči Detroitu měli rozhodující sedmé utkání od počátku pevně v rukou. Orlando vedlo jen pár desítek vteřin poté, co vstřelilo první koš zápasu. "Je těžké to strávit," posteskl si McGrady, který se nedokázal prosadit proti výborně bránícímu nováčkovi Tayshaunu Princeovi. "Vedete 3:1 a začnete se cítit příliš bezpečně," hledal příčiny selhání.

Východní konference
Detroit - Orlando 108:93, konečný stav série 4:3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám