Hlavní obsah

Čeští junioři prohráli na MS i se Slovenskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HALIFAX

Až 6. místo obsadili čeští hokejisté do 20 let na mistrovství světa v kanadském Halifaxu. Po čtvrtfinálové prohře s Američany totiž prohráli i v zápase o pátou příčku se Slovenskem 0:2. Ani letos tak junioři nenavázali na roky 2000 a 2001, kdy získali tituly mistrů světa.

Foto: PRÁVO - Petr Janiš

Pohled na bazén z přírodní památky Podolský profil, bývalého lomu při ulici Na Kavčích horách.

Článek

Na úvodní gól čekalo více než deset tisíc diváků v hale Metro Center až do závěru první části, kdy Mensatora, který poprvé nastoupil jako česká jednička, překonal Anton Zágora. Ve třetí třetině ho pak napodobil Rastislav Lipka. Na tuto slovenskou branku již Češi nedokázali odpovědět, přestože si v závěru vytvořili převahu. Slovenský brankář Ševela však všechny jejich střely pochytal, připsal si celkem pětadvacet úspěšných zákroků a navíc se asistencí podílel i na druhé brance zápasu.

Slováci tak vyšli úspěšněji ze vzájemného měření sil této generace stejně jako před dvěma lety na MS osmnáctiletých, kdy skončili po výhře nad Čechy také pátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám