Hlavní obsah

Bayern je ve finále Německého poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EVROPA

Fotbalisté Bayernu Mnichov mohou stále získat v letošní sezóně vedle mistrovského titulu i Německý pohár. Ligu vedou s náskokem deseti bodů, ve středečním semifinále poháru si navíc poradili s Bayerem Leverkusenem. Pohárové zápasy se hrály i ve Španělsku, Francii a Nizozemí.

Foto: Městská policie Bílina

Střechy - ilustrační foto

Článek

Bayern porazil Leverkusen 3:1. Mnichovský velkoklub poslal do vedení po 30 minutách bývalý hráč Leverkusenu Michael Ballack. Po přestávce sice vyrovnal Carsten Ramelow, ale brazilský kanonýr Giovane Elber pak dvěma góly v rozmezí několika desítek sekund zajistil Bayernu vítězství a postup. V 56. minutě přišel na hřiště Jan Šimák, ale na porážce Leverkusenu nic nezměnil.

Finálovým soupeřem Bayernu bude 31. května v Berlíně Kaiserslautern.

Marcelinho lituje, že slavil prohry

Brazilský fotbalista Herthy Berlín Marcelinho, který pobouřil fanoušky i funkcionáře klubu tím, že slavil v nočních klubech po dvou prohraných zápasech svého týmu, se za své počínání omluvil. Záložník už za své karnevalové radovánky dostal pokutu 20.000 eur, včerejší omluvou se ale jeden z nejlepších hráčů Herthy pravděpodobně vyhne vyřazení ze základní jedenáctky.

"Choval jsem se neprofesionálně. Poškodil jsem mužstvo a pověst klubu," uznal na tiskové konferenci. "Teď se budu naplno koncentrovat na příští zápasy a budu za Herthu bojovat na sto procent," slíbil.

Marcelinhovy oslavy v brazilských nočních klubech v Berlíně se nejvíce dotkly obchodního manažera klubu Dietera Hoenesse. "Jde o princip. Jak může jít ven a užívat si po porážkách. Jsem znechucen," rozčiloval se v pondělí. Brazilcovu omluvu však přijal.

Huelva slaví, přepíše historii

Ve Španělsku se hrály dva semifinálové duely tamního poháru. Nejstarší španělský fotbalový klub Recreativo Huelva postoupil poprvé od svého založení před 114 lety do finále národního poháru. Přestože v lize mu patří poslední místo, uhrál v semifinálové odvetě na hřišti Osasuny Pamplona remízu 2:2 a díky výhře 2:0 v prvním utkání postoupil. Soupeřem Huelvy bude Mallorca, která vyřadila obhájce trofeje La Coruňu. Finále se uskuteční 28. června.

Týmy ve francouzském Ligovém poháru jsou oproti Španělsku a Německu o krok zpět, hrálo se teprve o semifinále. Překvapivě se mezi poslední čtyři probojovali fotbalisté druholigových Met, kteří vyřadili Nantes. Suverénně prošel mezi nejlepší čtveřici vedoucí tým první ligy Monako, který deklasoval druholigový Gueugnon. Zbylými účastníky semifinále jsou další týmy z nejvyšší soutěže Sochaux a Marseille.

V Nizozemí favorité nezklamali

Semifinále Nizozemského fotbalového poháru si zahrají Feyenoord Rotterdam, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven a Utrecht. Ligový lídr z Eindhovenu porazil Heerenveen díky dvěma gólům Mateji Kežmana 2:1. Feyenoord přehrál Arnhem 3:1 a Ajax deklasoval Groningen 4:1. Už v úterý rozhodl o svém postupu Utrecht, který zvítězil na hřišti Excelsioru Rotterdam 3:1.

Semifinálové zápasy jsou na programu od 15. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám