Hlavní obsah

Alsgaard končí, chybí mu soupeři

OSLO

Slavný norský běžec na lyžích Thomas Alsgaard se chystá po této sezóně ukončit svou mimořádně úspěšnou kariéru. Poté, co na mistrovství světa ve Val di Fiemme získal dva tituly, ve středu oznámil, že mu v 31 letech chybí motivace pokračovat. "Dlouho jsem přemýšlel, zda vydržet do olympiády v Turíně. Ale už nechci pokračovat," řekl Alsgaard.

Foto: HZS Praha - Radek Krahulík

Osobní vozidlo se dostalo celé pod kamion.

Článek

Alsgaard se jako jediný běžec na lyžích může pochlubit tím, že vybojoval alespoň jednu zlatou medaili na osmi velkých akcích za sebou - olympijských hrách či světových šampionátech.

Naposledy ve Val di Fiemme vyhrál úvodní závod na 30 kilometrů klasickou technikou s hromadným startem a už poněkolikáté zajistil v dramatickém finiši prvenství norské štafetě. V zisku dalších medailí mu zabránila viróza, která postihla norskou výpravu.

V Itálii zachránil sezónu, v níž se mu před mistrovstvím nedařilo a trápily ho zdravotní potíže. "O ukončení kariéry jsem přemýšlel celou sezónu. Šlo o to, jestli mám vydržet do olympijských her v Turíně. Ale už nemám motivaci do dalších sezón. Končím," prohlásil Alsgaard na tiskové konferenci v Oslu, kde dnes pokračuje Světový pohár.

Alsgaard opustí běžecké lyžování dva roky po dalším norském velikánovi Björnu Dähliem, v jehož stínu dlouho žil. Nejúspěšnější závodník všech dob ukončil kariéru předčasně kvůli zranění zad, které loni po nehodě na kole postihlo i Alsgaarda. Oba běžci jsou velkými přáteli a žijí v jedné ulici v Nannestadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám