Hlavní obsah

Užijte si krásnou dovolenou u moře, bez davů a v Evropě

Asi byste nevěřili, že se někde na území Evropy nachází místo, kde je možné přenést se v čase do minulosti, kdy ještě není vše podřízeno turistickému průmyslu a kde si můžete vychutnat tradiční jídlo, nezkažené vztahy s místními lidmi a takřka nedotčenou přírodu.

Foto: Blue-style.cz

Kypr je novou destinací, kterou Blue Style nabízí, a rozhodně stojí za návštěvu

Článek

A přece takové místo známe, a dokonce vás na jeho návštěvu můžeme prostřednictvím cestovní kanceláře Blue Style pozvat. Jde o území severního Kypru spadajícího pod vládu Turecka. Toto místo přes veškerá lákadla donedávna nepatřilo k doporučovaným turistickým destinacím.

Dovolená, která vás skutečně nabije

Severovýchodní část ostrova, ideální k odpočinku, je plná překvapení. Najdete zde památky z antických dob, které si můžete prohlédnout v klidu bez obtěžujících davů ostatních turistů. Koupat se můžete na rozlehlých liduprázdných plážích, kde voda Středozemního moře dokonale připomíná pláže v Karibiku. Budete obdivovat nedotčenou přírodu se stády divokých oslů a budete si užívat dlouhou sezonu, která trvá od poloviny dubna až do poloviny listopadu.

Kdo se někdy potýkal s nadváhou, slyšel už jistě pojem středomořská kuchyně. Jde o suroviny a jejich úpravu, které jsou pro lidské tělo nejzdravější. Na Kypru si jí užijete dosyta. Severokyperská kuchyně je kombinací turecké, řecké, obecně středomořské, ale najdete zde také stopy britské gastronomie. Britové vládli nad ostrovem do roku 1960 a dodnes tu mají své základny. Na stole v restauracích tak najdete v hojném množství tzatziki, souvlaki, hummus, olivy a olivový olej, grilovaný sýr halloumi, ochucený jogurt či plněné vinné listy (dolmades). Národním jídlem na Kypru je ofto kleftiko, pečené skopové maso s bramborem. A pozor, zdejší vína patří k nejlepším na světě. Kyperští vinaři mají vlastní metodu lisování hroznů a jsou na své vinařské umění nesmírně hrdí.

Foto: Blue-style.cz

Kypr je novou destinací, kterou Blue Style nabízí, a rozhodně stojí za návštěvu

Historické památky zvou k prohlídce

Hlavní město Nikósie je stále ještě rozděleno mezi Řecko a Turecko. Severní Nikósie je hlavním městem severní – turecké části Kypru, jižní pak té řecké. Za pamětihodnými místy se ovšem vydejte podél pobřeží. Určitě se zastavte ve Famagustě, což v době své největší slávy bylo nejbohatší město světa a mnohé pamětihodnosti na tuto kapitolu dějin stále odkazují. Pouhých deset kilometrů od Famagusty se nachází archeologické naleziště Salamis, což býval starověký řecký městský stát, jehož nejstarší archeologické nálezy sahají až do 11. století před naším letopočtem, tedy do pozdní doby bronzové.

Kromě nejznámějších letovisek, kam patří ještě Kyrenia nebo Bafra, naleznete po celém pobřeží spoustu polodivokých míst vhodných ke koupání, ale také ke šnorchlování. Mořská fauna je zde velice bohatá a rozmanitá, tudíž si rozhodně nezapomeňte potápěčské brýle a šnorchl.

Až se budete rozhodovat, na jaké místo se vypravit, seznamte se s rozsáhlou nabídkou cestovní kanceláře Blue Style a v klidu a z pohodlí domova vybírejte na www.blue-style.cz.

Blue Style exkluzivně nabízí ubytování v několika hotelech

Pětihvězdičkový Concorde Luxury Resort se pyšní skvělým hodnocením na cestovatelských portálech, samozřejmě také písčitou pláží s molem a lehátky. Resort nabízí koncept čtyřiadvacetihodinového all inclusive, najíst a napít se tedy můžete opravdu kdykoliv. Pokoje hotelu jsou prostorné a na své si přijdou i děti, na které čekají vodní atrakce v aquaparku.

Noah´s Ark Deluxe Hotel & Spa 5* kromě jiného hostům nabízí rozlehlou zahradu, která je ideální na procházky, projížďky s kočárkem, ale také na běh. U hotelu najdete velmi prostornou písčitou pláž. Ubytovat se můžete v hlavní budově nebo Holiday Village, která stojí přímo v zahradě.

Dalším pětihvězdičkovým resortem je Kaya Artemis Resort, který má vlastní kasino i aquapark. K elegantnímu hotelu patří komfortně vybavená pláž.

Crystal Rock se pyšní hodnocením 4*+ a je toho času ve výstavbě, tudíž se můžete těšit na zcela nový, moderní hotel, který bude stát na dalším krásném místě poblíž písčité pláže.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám