Hlavní obsah

Dvacet pět let života prospíme: Jak je důležité zajistit si v posteli pohodlí

V průměru prospíme 25 let života a 7 let se v posteli jen převalujeme. Pokud máte v ložnici televizi a s radostí na ni koukáte z postele, měli byste vědět, že dalších 9 let strávíte sledováním televize. To už je opravdu dlouhý čas strávený v posteli.

Foto: Textilomanie

Dvacet pět let života prospíme: Jak je důležité zajistit si v posteli pohodlí

Článek

Věnujete adekvátní pozornost nejen výběru správného postelového roštu a matrace, aby byla zdravá vaše záda, ale také výběru povlečení, aby byla spokojená i vaše pokožka?

„Povlečení si většinou vybíráme podle barev a vzoru, a to není to špatně – i estetická stránka je v místnosti, kde trávíte tolik času, velmi důležitá. Nepodceňujte ale ani materiál. Jeho výběr přizpůsobte svým potřebám, ale třeba i ročnímu období,“ říká specialista na zdravý spánek a provozovatel e-shopu Vyprodejpovleceni.cz Lukáš Žák.

Různé druhy bavlny na léto i zimu

Klasické bavlněné povlečení je lehké, savé, prodyšné a přírodní, takže v něm příjemný spánek najdou i alergici a osoby s citlivou pokožkou. Vysoká gramáž zajišťuje pevnost, díky níž bavlněná vlákna vydrží dlouhou dobu jako nová. Pokud byste si na zimu chtěli dopřát něco hřejivějšího, nejlepší volbou bude jednoznačně měkoučký flanel. Vyrábí se z hustě tkané bavlny s vysokou gramáží, která je upravená takzvaným počesáním, což je proces, kterým vznikne na povrchu látky drobný vlas, který je na omak příjemně hebký a jemný.

Pokud by byl i flanel málo, můžete zkusit variantu z mikroplyše, který se vyrábí z kvalitního umělého vlákna. Obzvlášť na chaty a chalupy v zimních měsících bude ideální.

Foto: Textilomanie

Na každé roční období si pořiďte jié povlečení

Výhody krepu

Pokud máte rádi příjemně lehké materiály, pak je krepové povlečení tou správnou volbou. Má skvělé termoregulační vlastnosti, takže zatímco v létě bude příjemně chladit, v zimě drží teplo a příjemně hřeje. Jednou z jeho největších výhod je, že se nemusí žehlit. I krep se vyrábí z bavlny, která je lehká, savá, prodyšná a přírodní. Bavlna s vysokou gramáží se upravuje krepováním, které vytváří na povrchu látky jemný vlnitý vzhled, příjemný na dotek.

„Veškeré zmíněné povlečení nabízíme v široké škále barev a vzorů za výprodejové ceny. Kromě klasického rozměru 140 × 200 cm je v nabídce i prodloužená délka 220 cm, případně francouzská přikrývka 200 × 220 cm. Vybrat si také můžete ze čtyř druhů zapínání,“ dodává Lukáš Žák.

Foto: Textilomanie

Krep slaví velký návrat

Speciality pro děti

Základem dětského povlečení je samozřejmě ten správný vzor, nejčastěji motiv oblíbené pohádky, kterou o něco později vystřídá ten nejlepší fotbalový klub. Na e-shopu Vyprodejpovleceni.cz však najdete i 3D povlečení z mikrovlákna nebo bavlny, jehož potisk opravdu působí trojrozměrně.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám