Hlavní obsah

Bert & Friends: Popere se o Slavíka, z řady běžných zpěváků ale vybočuje prakticky vším

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abstraktní texty, chytlavé melodie a virtuálně vyprodaný Strahov. Kapela Bert & Friends v posledních letech dobývá českou alternativní scénu. Podívejte se na povídání s frontmanem Albertem Romanuttim, jenž přišel z roku 2050, aby zachránil hudební scénu. A udělejte to dřív, než Bert zmizí do vesmíru.

Nový díl podcastu Guláš: Bert & FriendsVideo: Novinky

 
Článek

Kapela debutovala v roce 2016, o tři roky později už vyprodala při křtu alba SUPR pražské MeetFactory. „Když něco člověk dělá takhle z nitra a zároveň to lidi baví, tak je to asi takový maximum,” říká Albert Romanutti, absolvent Konzervatoře Jaroslava Ježka, jenž v minulosti spolupracoval třeba se slovenskou hudebnicí Katarzií a dělal i hudbu k filmu Marťanské lodě (2021) režiséra Jana Foukala.

Kapela nyní vydala třetí album, které nese název Live at Strahov 2050. Jedná se o virtuální koncert pro 340 tisíc lidí na pražském Strahově, kde zazněly vesměs již vydané písně jedinečně upravené do 3D zvuku.

Je Bert plachý trémista? Jakou má zkušenost s dechovkou? Nejsou fanoušci smutní, že na nové desce jsou převážně starší písničky? Které alter ego je jeho oblíbené a proč už další nevznikají? A co na to Luboš Luxátor? Dozvíte se v rozhovoru, kterým na střeše vinohradského činžáku provází Jakub Štěpánek a Richard Wágner.

Podcast Guláš

Pravidelný přísun rozhovorů, které nemají žádnou škatulku. Před kamerou se s moderátorem Kubou Štěpánkem objevují hosté ze širokého společenského spektra. Naladíte každý druhý čtvrtek na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám