Hlavní obsah

Počasí pod psa: Závěr týdne přinese déšť i sníh

Novinky, Jaroslav Soukup

Po zbytek týdne se budeme setkávat s oblačným počasím, které bude důsledkem brázdy nízkého tlaku vzduchu nad střední Evropou. Denní maxima se budou pohybovat nad bodem mrazu, zatímco ráno budou teploty kolísat kolem nuly, což může potrápit řidiče náledím, případně mrznoucími srážkami či mlhami. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 10.12.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od středních, někdy až od vyšších poloh čekáme srážky sněhové, kdy se přechodně může tvořit slabá sněhová pokrývka. Po ránu pozor na tvorbu náledí, při ojedinělých mrznoucích srážkách pozor i na ledovku,“ upozornila Honsová s tím, že ráno a dopoledne se místy udrží i mrznoucí mlhy.

Ve čtvrtek bude převažovat oblačno s občasným sněžením. Sníh by se mohl objevit v polohách nad 400 metrů, v nižších polohách se bude jednat o srážky smíšené nebo dešťové. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 0 až 4 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, místy se objeví déšť nebo přeháňky, v polohách nad 500 metrů nad mořem půjde o sněžení,“ popsala Honsová. V noci teploty klesnou na 0 až –4 °C, při vyjasnění na –6 °C. Přes den se teploty dostanou na 0 až 4 °C.

Oblačno až zataženo s občasným deštěm, který bude od středních poloh přecházet ve srážky sněhové, bude převládat i v sobotu. V noci teploty klesnou na 0 až –4 °C, denní maxima vystoupají na 2 až 6 °C.

Velmi podobně by mělo být i v neděli. Srážky by se již měly vyskytovat pouze ojediněle. Od vyšších poloh mohou být opět sněhové. Noční minima klesnou na 0 až –4 °C, přes den se dostanou na 2 až 6 °C.

Po pondělním přechodu slabé teplé fronty se obnoví inverzní charakter počasí. Převážně bude oblačno až zataženo, na západě se místy přidá déšť se sněhem. V noci teploty klesnou na 1 až –3 °C, denní vystoupají na 3 až 7 °C.

V úterý bude oblačno, ojediněle během dne i polojasno. V noci teploty klesnou na 1 až –3, přes den vystoupají na 2 až 6 °C.

Podobně bude i ve středu. Noční teploty setrvají mezi 1 a –3 °C, přes den se dostanou na 1 až 5 °C. Při ojedinělém vyjasnění se mohou dostat až k 9 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám