Hlavní obsah

Víkend se vydaří, srážky a ochlazení dorazí příští týden

Závěr týdne bude teplý a slunečný, ale již během pondělí se postupně začne ochlazovat a přidají se i srážky. Vpád chladného vzduchu bude citelný, leč krátký a již v polovině příštího týdne se teploty budou opět dostávat nad 15 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 9.4.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

O velikonočním víkendu se budou teploty dostávat nad 20 stupňů Celsia. Jak Honsová upozornila, délka slunečního svitu je v těchto dnech přes 12 hodin a lidé by proto při pobytu venku neměli podceňovat ochranu pokožky, která je po zimě náchylnější ke spálení.

Ve čtvrtek bude převážně jasno, pouze v horských oblastech na severozápadě se díky přechodu slabé studené fronty ojediněle mohou objevit přeháňky. Teploty se dostanou na 18 až 22 stupňů.

V pátek poklesnou ranní teploty a dostanou se na 7 až 3 stupně. Zpočátku dne bude jasno až polojasno, později bude oblačnosti ubývat a nejvyšší teploty se dostanou na 14 až 18 stupňů.

V sobotu bude převážně jasno až skoro jasno s ranními minimy mezi 6 a 2 stupni a odpoledními teplotami v rozmezí 16 až 20 stupňů,” uvedla Honsová.

Počasí s minimem oblačnosti vydrží i v úvodu neděle. V průběhu dne začne od západu přibývat oblačnosti a přidají se přeháňky a ojediněle i bouřky. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 stupně, odpoledne se dostanou na 18 až 22.

S přeháňkami a deštěm je třeba počítat v pondělí. Nejnižší teploty zůstanou mezi 8 až 4 stupni, odpolední se dostanou na 17 až 21, ale již během odpoledne se  bude ochlazovat.

V úterý bude počasí ovlivňovat studená fronta, za níž se k nám dostane chladný vzduch od severu. Ranní minima klesnou na 2 až –2 stupně, odpolední se dostanou na 5 až 9 stupňů. Na východě republiky se od středních poloh mohou objevit i sněhové vločky. Pocitovou teplotu bude dále snižovat čerstvý vítr.

Od středy se začne opět oteplovat, nicméně ráno bude chladné a teploty klesnou na 0 až –4 stupně. Přes den se teploty dostanou až na 15, v dalších dnech i na 17 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám