Hlavní obsah

V závěru týdne notně přituhne

Po nadprůměrných teplotách a vydatných deštích se do Česka koncem týdne vrátí zima. Ranní minima budou klesat při malé oblačnosti až k –9 °C a sněhové vločky se přechodně objeví i v nížinách. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 6.1. 2022 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

I v dalších dnech budou počasí ovlivňovat jednotlivé frontální systémy, které budou přes naše území postupovat od západu, takže oblačnosti i srážek bude dost.

Ve čtvrtek bude zprvu převážně oblačno, přechodně i polojasno, místy se sněhovými přeháňkami, které v nížinách budou smíšené.

Postupně se dočkáme ubývání oblačnosti. Spolu s tím budou klesat i odpolední maxima. Z intervalu 0 až 4 °C se dostanou k –3 °C.

Parta vodáků vyrazila na rozvodněnou řeku

Krimi

V pátek bude zpočátku dne malá oblačnost – jasno nebo skoro jasno, ojediněle se vyskytnou mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne bude od západu až oblačno a místy se objeví sněhové přeháňky. Ranní teploty budou klesat na –3 až –7 °C, ojediněle až –9 °C,” uvedla Honsová s tím, že denní teploty se budou pohybovat mezi –1 a 3 °C.

Chladno bude i v sobotu, kdy ráno teploty klesnou na –1 až –5, na východě i k –8 °C. Převládat bude oblačno až zataženo, zpočátku místy se sněhovými přeháňkami. Odpolední maxima se dostanou na –1 až 3 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, postupně se sněžením či přeháňkami. V nížinách půjde o srážky dešťové či smíšené. Ráno teploty klesnou na –1 až –5 °C, přes den se dostanou na 0 až 4 °C.

Velmi podobně by mělo být i v pondělí. Počasí s velkou oblačností a četnými srážkami doplní ranní minima mezi 0 a –4 °C a odpoledními teplotami v intervalu 1 a 5 °C.

Na úterý a na středu modely slibují oblačné počasí s přeháňkami či deštěm, od vyšších poloh se sněžením. Ráno budou minima mezi 1 a –3 °C, přes den se rtuť teploměru vyhoupne v úterý na 2 až 6 °C, ve středu pak na 3 až 7 °C.

Foto: Elaine Thompson, ČTK/AP

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám