Hlavní obsah

Zaprší a pak se výrazně ochladí

Počasí tento týden přinese dešťové srážky i výraznější ochlazení. Po odeznění pondělního silného větru přijde studená fronta, která přinese srážky, po ní k nám začne proudit studený vzduch od severozápadu. Rána budou s četnými přízemními mrazíky, upozornila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 1.10.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V úterý ráno teploty v minimech dosáhnou 11 až 7 stupňů. Zpočátku dne bude jasno nebo polojasno, ale odpoledne přijde studená fronta, od západu začne přibývat oblačnosti s dešťovými přeháňkami. „Mohou se vytvářet bouřkové výboje,“ upozornila Honsová. Teploty přes den vystoupí na 19 až 23 stupňů, ale například na Karlovarsku nebo na Ústecku zůstanou jen kolem 17.

Záběry z přistání letadel v silném větru na pražském letišti

Domácí

Ve středu nás plně bude ovlivňovat studená fronta. Bude zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Až k večeru budou srážky postupně od západu ubývat a oblačnost ustupovat na polojasno. Díky velké oblačnosti bude relativně příjemné ráno s teplotami mezi 15 až 11 stupni. Denní maxima už ale půjdou dolů. V Čechách vystoupí jen na 12 až 16, na Moravě ještě na 16 až 20.

„Ve čtvrtek k nám pronikne studený vzduch od severozápadu. Bude to nejchladnější den z celého týdne,“ uvedla Honsová. Měla by převládat proměnlivá, převážně ale malá oblačnost, ojediněle s přeháňkami, které budou v polohách nad 1200 metrů sněhové. Ráno se v Čechách ochladí na 5 až 1 stupeň, četné budou přízemní mrazíky. Na Moravě bude po ránu mezi 7 až 3 stupni. Odpoledne pak teploty na celém území nepřesáhnou rozmezí 9 až 13 stupňů.

V pátek k nám bude proudit vzduch od západu. Bude oblačno až polojasno, ojediněle s přeháňkami. Ráno bude velmi studené. Modely ukazují rozmezí 5 až 1 stupeň, při utišení větru kolem nuly. Přes den teploty vystoupí na 11 až 15.

O víkendu bude polojasno až oblačno. V nižších polohách ojediněle s přeháňkami, na horách se vyskytnou místy. Ráno se ochladí na 6 až 2 stupně. Odpolední teploty vystoupí v sobotu na 12 až 16 stupňů, v neděli na 13 až 17.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám