Hlavní obsah

Týden bude slunečný a suchý. Stále hrozí ranní mrazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden bude až do pátku slunečný a suchý, nicméně minimálně jeho úvodní část bude připomínat ledové muže, ranní teploty mohou stále klesat pod bod mrazu. Bude se prohlubovat sucho, další srážky přijdou nejdříve v neděli, řekla v pondělí Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20.4.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Až do středy bude do Česka proudit studený vzduch od severovýchodu, takže nejnižší ranní teploty mohou ojediněle klesat i pod bod mrazu, v 5 cm nad zemí ale očekáváme mráz na většině území,“ upozornila Honsová.

Slunečné a suché počasí bude do Česka přinášet tlaková výše se středem nad Norským mořem, která bude slábnout až o víkendu. I když o uplynulém víkendu pršelo, půda se opět rychle vysuší, a to i kvůli čerstvému větru, který bude foukat zkraje týdne. „Srážek se dočkáme až v neděli na přechodu studené fronty,“ upřesnila Honsová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lidé v rouškách za slunečného počasí na náplavce v Praze.

V pondělí bude jasno až polojasno. Nejvyšší teploty přes den vystoupí na 12 až 16 stupňů, na severovýchodě jen na 8 až 12 stupňů. V horských oblastech vystoupí maxima na 8 stupňů, v Beskydech na 4.

Úterý přinese jasno až skoro jasno. Teploty po ránu klesnou na 6 až 2 stupně, místy lze ale očekávat mráz až -2 stupně. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 13 až 17 stupňů, na severovýchodě to bude jen 9 až 13 stupňů.

Jasno až skoro jasno bude také ve středu. Ranní teploty spadnou na 3 až -1 stupeň. Přes den se oteplí na 13 až 17 stupňů.

Rovněž ve čtvrtek bude jasno až skoro jasno. Po ránu se ochladí na 5 až 1 stupeň, četné budou ale přízemní mrazíky. Denní maxima porostou k 15 až 19 stupňům.

V pátek bude většinou polojasno. Noční teploty klesnou na 7 až 3 stupně, přes den teploměry ukážou 16 až 20 stupňů.

Srážky nejdříve o víkendu

Polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami hlásí předpověď na sobotu. ráno už bude relativně teplé s hodnotami mezi 10 a 6 stupni. Teploty přes den vyšplhají na 19 až 23 stupňů.

V neděli bude zpočátku polojasno, postupně od západu až zataženo a na většině území déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 stupni, odpolední maxima pak mezi 18 a 22 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám