Hlavní obsah

Týden bude plný přeháněk, v pátek přijdou tropy

Novinky, jas

V příštích dnech si díky přechodu několika studených front užijeme počasí s četnými srážkami. Krom deštníků a pláštěnek se může zejména v počátku dne hodit i teplejší oblečení, neboť rána budou relativně chladná. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7.7. 2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po pondělním přechodu studené fronty proudí do Česka chladný vzduch od severozápadu, který srazil dnešní ranní teploty na Šumavě i pod bod mrazu – Rokytská slať hlásila jen –1,5 stupně Celsia. Další studená fronta bude přes Česko přecházet ve středu a do třetice ještě v pátek,” shrnula Honsová výhled na nejbližší dny.

V úterý se odpolední maxima dostanou na 17 až 21 stupňů a místy tak budou nižší, než je aktuální teplota vody v přírodních nádržích, která se pohybuje od 20 do 23 stupňů Celsia.

Ve středu bude převážně polojasno až oblačno, v severní polovině území postupně až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 stupni, na jihu může být až 24 stupňů. Teplota v 1000 metrech na horách kolem 12 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek bude většinou oblačno až zataženo, místy se objeví přeháňky nebo déšť. Jen přechodně se dočkáme polojasné oblohy. Noční teploty klesnou na 13 až 9 stupňů, nejvyšší denní se dostanou na 20 až 24 stupňů Celsia.

V pátek bude zpočátku dne polojasno, postupně od západu přibývání oblačnosti s deštěm a místy bouřky. Noční teploty 16 až 12 stupňů. Nejvyšší teploty 27 až 31 stupňů Celsia, během dne se začne od západu ochlazovat,” doplnila Honsová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Polojasno až oblačno bude zpočátku i v sobotu. Na východě území se občas objeví déšť nebo přeháňky. Noční teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, odpolední maxima vystoupají na 19 až 23 stupňů Celsia.

V neděli bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo déšť. V noci teploty mohou klesat na 12 až 8 stupňů, přes den se dostanou na 17 až 21 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám