Hlavní obsah

Týden bude mít charakter babího léta, víkend nabídne letní teploty

Novinky, Jaroslav Soukup

Počasí v tomto týdnu nabídne ve srovnání s tím předchozím méně oblačnosti a zejména v pracovních dnech bude díky relativně chladným ránům s četnými mlhami i příjemným odpoledním teplotám připomínat svým charakterem tzv. babí léto. Nejvyšších teplot se dočkáme o víkendu, kdy by mělo být v maximech až 28 stupňů Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7.9 .2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude převládat polojasno, na východě až oblačno a místy přeháňky nebo občasný déšť. Noční teploty klesnou na 14 až 10 stupňů Celsia, na západě pouze k 6 stupňům Celsia,” uvedla Honsová s tím, že přes den se teploty dostanou na 17 až 21 °C.

Úterní ráno bude chladné, teploty v noci klesnou na 8 až 4 stupně Celsia, přičemž na horách může i mrznout. Přes den bude převážně jasno a polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky. Odpolední maxima vystoupají na 19 až 23 stupňů Celsia.

Dominantně jasné oblohy se dočkáme ve středu. Minima se budou pohybovat mezi 12 a 8 stupni Celsia, přes den bude nejčastěji mezi 21 a 25 stupni.

„Další studenou frontu očekáváme ve čtvrtek, ale i po ní se do Česka rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu a na víkend sem bude proudit teplý vzduch od jihozápadu,” popsala Honsová vývoj počasí v druhé polovině týdne.

Zpočátku bude převládat polojasno, postupně začne přibývat oblačnosti a místy se přidají přeháňky. Noční minima poklesnou na 14 až 10 stupňů. Přes den se teploty dostanou na 20 až 24 stupňů.

Září slibuje příjemné teploty. V noci ale už občas citelně přituhne

Domácí

Jasno či polojasno bude převládat v pátek. V noci klesnou teploty na 10 až 6, přes den vystoupají v maximech na 20 až 24 stupňů Celsia.

V sobotu i v neděli by mělo převládat skoro jasno až polojasno. Noční minima budou po oba dny kolísat nejčastěji kolem 12 stupňů, přes den se teploty v sobotu dostanou na 23 až 27, v neděli dokonce na 24 až 28 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám