Hlavní obsah

Teploty porostou, ale pršet bude dál

Novinky, fia

Nadcházející pracovní týden přinese postupný nárůst teplot vzduchu, o víkendu se zřejmě dočkáme i teplot kolem tropických 30 stupňů, nadále ale musíme počítat s občasným deštěm, přeháňkami a místy i bouřkami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 22.6.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„První letní víkend na území Česka propršel, místy jsme se setkávali s vydatným a trvalým deštěm, ojediněle i extrémními srážkami. Srážky přinášela tlaková níže, která v sobotu měla svůj střed nad Polskem v neděli nad východní Evropou,“ připomněla Honsová uplynulý víkend.

„Nejvíce srážek spadlo ve Frýdlantském výběžku, tj. na stanici Bílý Potok – Pavlova cesta spadlo 268 mm, na stanici Hejnice – Smědavská hora 222 mm, na Lysé hoře v Beskydech 181 mm, na Liberecku v Bedřichově 188 mm,“ upřesnila.

„V tomto týdnu bude počasí v Česku pod vlivem výškové tlakové níže nad střední Evropou,“ uvedla meteoroložka.

V pondělí bude v Čechách polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku se ještě očekává zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami. Večer už budou i na východě srážky ustávat. Nejvyšší teploty přes den vystoupí na 21 až 25 stupňů.

Situace na řekách se uklidňuje. Varování před dešti a velkou vodou platí dál

Domácí

V úterý bude polojasno nebo skoro jasno. Po ránu teploty klesnou k 15 až 11 stupňům. Přes den vyšplhají opět na 21 až 25 stupňů Celsia.

Středa přinese polojasnou až oblačnou oblohu, ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Noční teploty se opět budou pohybovat mezi 15 až 11 stupni, denní vystoupí na 20 až 24 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek má být polojasno až oblačno, místy s přeháňkami, ojediněle s bouřkami. Teploty stejné jako ve středu, tedy ráno 15 až 11 a přes den 20 až 24.

Polojasno až oblačno čekáme i v pátek, místy s přeháňkami, ojediněle bouřkami. Noční teploty klesnou na 15 až 11, ale denní maxima už povyskočí na 22 až 26 stupňů.

Tropy o víkendu

První tropy bychom mohli zaznamenat v sobotu, kdy bude polojasno až oblačno, opět místy s přeháňkami a ojediněle s bouřkami. Zatímco ranní minima klesnou na obvyklých 15 až 11 stupňů, odpoledne už teploměry ukážou 26 až 30 stupňů Celsia.

V neděli bude polojasno, přechodně až oblačno a ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Ráno bude tepleji než v předchozích dnech, a to mezi 18 a 14 stupni. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 27 až 31 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám