Hlavní obsah

Po větru a vydatných srážkách se ukáže i slunce

V úvodu týdne bude pokračovat větrné počasí s četnými srážkami. V pátek přes naše území přejde studená fronta, ale o víkendu bude opět oblačnosti a srážek ubývat. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.2.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí přechází přes naše území studená fronta, kterou doprovází silný vítr s nárazy o rychlosti kolem 90 kilometrů v hodině. Proměnlivá oblačnost přinese občasné přeháňky a od západu bude postupně od středních poloh sněžit či padat déšť se sněhem.

„Na horách očekáváme srážky vydatné – napadne kolem 20 centimetrů sněhu, na vrcholcích Krkonoš kolem 30 centimetrů,“ uvedla Honsová s tím, že odpolední maxima se budou nejčastěji pohybovat mezi 6 a 10 °C, přičemž pocitová teplota bude kvůli větru výrazně nižší.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Sněženky na zahrádce v centru Olomouce

V úterý bude pokračovat oblačno až zataženo, místy s přeháňkami, které mohou být na horách opět sněhové. Ráno teploty klesnou na 4 až 0 °C, denní se dostanou na 4 až 8 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, postupně od středních poloh srážky sněhové. Večer od západu až polojasno a srážky pouze ojediněle. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 a 0 °C. Denní se dostanou na 4 až 8 °C,“ uvedla meteoroložka.

Nejpříjemnějším dnem týdne bude čtvrtek, kdy se dočkáme jasné či polojasné oblohy. Kvůli tomu budou ráno teploty klesat na 0 až 4 °C, přes den bude mezi 6 a 10 °C.

Další fronta se bude přes naše území přesouvat v pátek. Převládat bude oblačno, místy se objeví přeháňky, na horách sněhové. Ranní minima klesnou na 1 až -3 °C, odpolední teploty vystoupají na 4 až 8 °C.

V sobotu by mělo být oblačno až polojasno, na horách s ojedinělými sněhovými přeháňkami a ranními teplotami mezi 1 a -3 °C. Přes den se rtuť dostane na 4 až 8 °C.

Hrozí silný vítr i povodně. Meteorologové zvýšili stupeň varování

Počasí

V neděli by mělo být jasno až polojasno. Ráno bude relativně chladné, teploty klesnou na 0 až -4 °C, odpolední se dostanou na 4 až 8 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám