Hlavní obsah

Silné bouřky s krupobitím zasáhnou Česko i v neděli, varovali meteorologové

Novinky, kov

Po silných bouřkách očekávaných v pátek a v sobotu lze očekávat další i v neděli a v pondělí. Na svém webu to v pátek uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Windy

Předpověď předpokládaných bouřek v neděli 28. června v 16 hod.

Článek

Zatímco aktuální výstraha před bouřkami a rizikem povodní se týká jen východní poloviny České republiky, na přelomu týdne by se měly bouřky vyskytovat na celém území, i když opět budou na východě silnější.

„V souvislosti se zvlněnou studenou frontou postupující přes střední Evropu zvolna k východu očekáváme v neděli zejména v Čechách a v pondělí zejména na Moravě a ve Slezsku výskyt i velmi silných bouřek, které budou doprovázené přívalovými srážkami kolem 50 mm, v opakujících se bouřkách i více, kroupami a nárazy větru kolem 70 km/h,“ uvedli meteorologové v pátek dopoledne v předběžném varování. Novou výstrahu zatím nevydali.

Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovými dešti, varovali meteorologové

Počasí

Stávající, už dříve vydaná výstraha před bouřkami platí od pátečního dopoledne a týká se Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Zlínského, Moravskoslezského, Jihomoravského kraje a Vysočiny.

Od odpoledne budou v části Pardubického kraje, v Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji bouřky silnější. Výstraha je platná do noci na sobotu.

Až do sobotního odpoledne pak platí pro východ ČR výstraha před povodněmi, přičemž větší riziko je v Pardubickém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji, kde mohou hladiny vystoupat až na 3. povodňový stupeň.

Reklama

Výběr článků

Načítám