Hlavní obsah

Sever Čech zasáhne večer silný vítr

Frýdlantský výběžek zasáhne v pondělí večer velmi silný vítr o rychlosti 90 kilometrů za hodinu. Silně bude foukat v celé severní části republiky a na Českomoravské vrchovině až do úterního poledne. Uvedl to v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na hřebenech hor se očekávají nárazy větru o rychlosti až 108 kilometrů za hodinu. V úterý bude vítr od západu postupně slábnout, ráno by si ale řidiči měli dát pozor na silnicích na sněhové jazyky.

Výstraha meteorologů před velmi silným větrem s vysokým stupněm nebezpečí platí pouze pro okres Liberec od pondělních 19:00 do úterního poledne. V krajích Pardubickém, Královéhradeckém, Ústeckém a zbývajících okresech Libereckého kraje se ve stejných časech předpokládá silný vítr s nízkým stupněm nebezpečí. V Olomouckém a Moravskoslezském kraji bude foukat až do úterního večera.

Ve všech těchto krajích se mohou kvůli větru a sněžení tvořit od brzkého rána sněhové jazyky. Řidiči by měli sledovat dopravní zpravodajství a při řízení jet maximálně opatrně. Lidé by také měli kvůli větru zabezpečit volně položené předměty, turisté by se neměli vydávat na túry po hřebenech hor.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám