Hlavní obsah

S hezkým počasím je konec. Česko zasáhnou silné bouřky a deště, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý varoval před silnými bouřkami, které mohou ve středu zasáhnout severní a východní polovinu republiky. Vedle toho meteorologové upozornili na velmi silné deště a možné vzestupy hladin řek na jihu Čech.

Foto: Windy

Předpověď srážek na středeční odpoledne od 16. hodin.

Článek

Silné bouřky mohou ojediněle doprovázet i kroupy a srážky s úhrnem kolem 40 milimetrů.

Hrozit budou od středečních 13 do 22 hodin v částech Ústeckého kraje a v Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Od středečního rána do čtvrtečního poledne očekávají meteorologové v Jihočeském kraji vydatné i velmi vydatné srážky. V okresech Český Krumlov, Kaplice, Trhové Sviny a Třeboň může během 24 hodin spadnout přes 60 milimetrů srážek. Ve zbytku kraje mohou 24hodinové úhrny přesáhnout 50 milimetrů.

Silný vítr hrozí i v úterý, varovali meteorologové

Počasí

Od středečního poledne až do odvolání proto ČHMÚ varuje v Jihočeském a částech Plzeňského kraje před vzestupem hladin, přičemž může dojít i k dosažení 2. stupně povodňové aktivity a řeky se mohou vylévat z břehů.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám