Hlavní obsah

Prosluněné dny končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oproti slunečnému víkendu můžeme tento týden očekávat oblohu spíše zataženou. Odpolední teploty by se i přesto měly pohybovat kolem dvacítky. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 27.9.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od pondělí už bude oblačnosti více, počasí u nás začne ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu, místy musíme počítat s přeháňkami, ojediněle i s bouřkami,“ uvedla Honsová.

V pondělí bude obloha oblačná až zatažená, místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle i bouřky. Na východě by během dne mohlo být i polojasno. Ráno se mohou vyskytnou ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu 19 až 23 stupňů Celsia.

Také úterý by mělo být oblačné až polojasné, na východě může být až zataženo. Místy se objeví přeháňky nebo déšť. Ranní teploty se budou pohybovat kolem 11 až 15 stupňů, odpolední mezi 18 až 22 stupňů Celsia.

Podobný charakter počasí čekejme také ve středu, kdy má být oblačno či polojasno. Místy se může od západu objevit déšť, přeháňky a ojediněle bouřky. Ranní teploty mají být kolem 13–9 stupňů, odpolední 16–20 stupňů Celsia.

Mírné ochlazení očekávejme ve čtvrtek, kdy bude rovněž oblačno až polojasno, s ranními teplotami 12–18, odpoledne 14–18 stupňů Celsia.

Rovněž v pátek má být oblačno až polojasno, ranní teploty se budou pohybovat mezi 7–3 stupni, odpolední pak 17–21 stupni Celsia.

Ani o víkendu se charakter počasí příliš nezmění, čekejme polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní maxima kolem 9 stupňů, odpolední až 22 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Výběr článků

Načítám