Hlavní obsah

Příští dva týdny ještě osmnáctky, pak se ochladí

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následující dva týdny budou teplotně průměrné, pršet by příliš nemělo. Začátkem října se ochladí a přibude i srážek, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve své dlouhodobé předpovědi.

Živě: Aktuální záběry panoramatických kamer 21.9.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Nejvyšší odpolední teploty by se v období od 20.–26. září měly pohybovat kolem 18 stupňů Celsia, což je podle záznamů meteorologů pro tuto část měsíce běžné. Ranní teploty mají nejčastěji klesat k šesti stupňům.

Další týden od 27.9. – 3.10. by měl být podobný jako ten předchozí, odpolední maxima budou v intervalu do 18 stupňů, ranní teploty by měly být o něco vyšší, kolem 8 stupňů. Srážkově by měla být uvedená období spíše podprůměrná.

Týden od 4.–10. října by už měl být chladnější s nejvyššími odpoledními teplotami kolem 16 stupňů Celsia a ranními kolem šesti.

Oproti předposlednímu týdnu se má v období od 11.–17. října ještě více ochladit, odpolední maxima budou kolem 14 stupňů, ranní kolem 5. Třetí říjnový týden by měl být také srážkově vydatnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám