Hlavní obsah

Příjemné teploty doprovodí občasné srážky i bouřky

Úvodní květnový týden přinese příjemné teploty kolem 20 °C. Hodit se nicméně budou i deštníky. Vedle přeháněk se místy budou objevovat také bouřky, které ojediněle mohou být i silné a doprovázené přívalovými dešti či silným větrem, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2.5.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude zprvu oblačnosti méně. V průběhu dne se zatáhne a místy se přidá déšť či přeháňky, ojediněle i bouřky. Během nich může v horských oblastech napršet kolem 10 milimetrů. Odpolední teploty se dostanou na 17 až 22 °C.

Úterý začne podobně jako pondělí. Počáteční polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami vystřídá v průběhu dne až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami.

Bouřky, které se místy objeví, mohou být ojediněle silné a doprovázené přívalovými dešti. Ranní minima klesnou na 9 až 5 °C, přes den se teploty dostanou na 18 až 22 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, během odpoledne se místy vyskytnou přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Ranní teploty klesnou na 9 až 5 °C, odpoledne vystoupají na 15 až 19 °C,” shrnula Honsová.

Prakticky stejně bude i ve čtvrtek. Oblačno až polojasno doplní místy přeháňky či déšť. Odpoledne je třeba počítat s teplotami mezi 15 a 19 °C. Ranní minima setrvají mezi 9 a 5 °C.

Změnu nepřinese ani pátek. Oblačno až polojasno opět místy doprovodí přeháňky. Ráno budou teploty klesat na 9 až 5 °C, aby se přes den podívaly na 15 až 19 °C.

FOTO: První máj ve znamení lásky a teplého počasí

Domácí

Po oba víkendové dny má být polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami. Nejnižší ranní teploty se budou v sobotu i v neděli pohybovat mezi 10 a 6 °C. Odpolední maxima se dostanou na 16 až 20 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám